„Plantăm fapte bune în România” anunţă amânarea cu o săptămână a acţiunilor de împădurire cu ajutorul voluntarilor programate în data de 12 noiembrie din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. 
Astfel, voluntarii, instituţiile şi toţi cei implicaţi sunt aşteptaţi în data de 19 noiembrie pe plantaţiile pe care s-au înscris.
 
Decizia a fost luată din cauza condițiilor meteo nefavorabile de săptămâna aceasta: pe majoritatea plantațiilor plouă până aproape de finalul săptămânii, motiv pentru care terenurile au exces apă, iar accesul și munca pe faţa locului devin mult mai dificile. 
 
Prognoza meteo pentru sâmbăta aceasta (ziua aleasă de organizatori) este ocazional de ploaie, temperatură scăzută cu vânt relativ puternic - deci indicele de confort scade. 
 
Motivele de mai sus impun amânarea acțiunii de plantare în data de 19 noiembrie

Peste 43 de hectare vor fi împădurite (fie  plantări noi, fie completări ale zonelor în care s-a acţionat în primăvară sau în toamna anului trecut) în următoarele judeţe: Buzău, localitatea Boboc, Călăraşi, localitatea Jegălia, Constanţa, localitatea Peştera, Dolj, localitatea Greceşti, Giurgiu, localitatea Gostinari, Harghita, localitatea Mereşti, Iaşi, localitatea Leţcani, Teleorman, localitatea Siliştea Gumeşti şi Timiş, localitatea Utvin.
În 19 noiembrie vom schimba în bine soarta pădurilor din România. 
 
 
Despre „Plantăm fapte bune în România”
Din 2011 şi până în prezent,  22.180 voluntari au plantat și îngrijit 462.200 copăcei pe un total de 135,5 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de judeţe. În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat șase distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.