În această primăvară, programul de împădurire Adoptă un Copac invită la voluntariat pentru un județ mai protejat împotriva schimbărilor climatice. Activitatea se desfășoară în comuna Breasta, în zilele de sâmbătă, 19 și 26 martie (începând cu orele 9:30/11:30), iar participanții pot primi adeverințe de voluntar ce le atestă implicarea. Elevii, studenții și profesorii sunt încurajați să participe pentru a dobândi abilități și experiențe noi.

Toate costurile de participare, cât și masa și transportul sunt acoperite de către organizatori. Pentru cei care nu dețin mașini personale, sunt puse la dispoziție autocare cu plecare din parcarea Sălii Polivalente din Craiova și retur.

Pentru a deveni voluntar în cadrul acțiunilor este necesar ca participanții să completeze formularul online de la adresa: www.surveymonkey.com/r/adoptauncopac, până în zilele de vineri înainte de evenimentul la care vor participa, ora 11.

Mai multe informații despre acțiunile de plantare pe pagina de facebook a evenimentului: Cu fiecare copac începe o poveste! Plantăm împreuna în comuna Breasta, jud. Dolj!


***
Programul Adopta un copac al asociației Viitor Plus a pornit în 2008, iar rezultatele de până acum se reflectă în suprafața totală de 131 de hectare plantată prin implicarea a peste 16.000 de voluntari, în 15 comunități rurale din mai multe județe din sudul țării afectate grav de efectele schimbărilor climatice. Împăduririle se fac pe terenuri degradate sau sub forma de perdele forestiere de protecție și sunt „adiționale”, nu ar exista fără fondurile strânse de la donatori și sponsori, în beneficiul comunităților rurale lipsite de resursele necesare.

Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco.
Viitor Plus – pentru oameni și natură