Plantam fapte bune in Romania demareaza alaturi de LS Travel Retail Romania campania “Ajuta-ne sa reimpadurim ROMANIA!” incepand cu 10 septembrie. 
 
Actiunile de toamna sunt programate pe 22 noiembrie, iar localitatile vizate de campanie sunt: 
 
1.Tigveni, judetul Arges (se pot inscrie 20 de persoane din orasele Pitesti si Curtea de Arges.Transportul se va face din Pitesti);
2. Baltati, judetul  Iasi (se pot inscrie 20 de persoane din orasul Iasi. Transportul se va face din Iasi) ;
3. Pestera, judetul Constanta  (se pot inscrie 20 de persoane din orasele Constanta si Medgidia. Transportul se va face din orasul Constanta);
4. Paulesti, judetul  Prahova (se pot inscrie 20 de persoane din Bucuresti. Transportul se va face din Bucuresti).
Inscrierea voluntarilor se face direct la adresa voluntar@plantamfaptebune.ro. 

O alta modalitate prin care doritorii se pot implica in campania “Ajuta-ne sa impadurim ROMANIA!”, este cea financiara, prin donatii in cutiile special amplasate in magazinele inmedio, Relay, 1 Minute, So Coffee, Voyage Cafe  si Le Café inmedio sau direct in conturile PFBRo:                                             
RO10 BRDE 445S V007 9050 4450 (RON) si RO11 BRDE 445S V435 2674 4450 (USD).
 
Colaborarea dintre  „Plantam fapte bune in Romania” si LS Travel a inceput in noiembrie 2013, cand 20 de angajati ai companiei au participat, in calitate de voluntari, la plantarea de la Armasesti. Ulterior, acestia s-au alaturat initiativei si  pentru actiunea de la Breaza din primavara acestui an.
 
„Campania „ Ajuta-ne sa impadurim Romania” face parte din proiectul Padurea Inmedio, demarat in anul 2013, prin care ne propunem sa protejam padurile, atat prin actiuni de plantare cat si prin actiuni de ecologizare a traseelor forestiere.  Prin aceasta campanie, dorim sa oferim clientilor nostri din diverse zone ale tarii,  posibilitatea de a participa ca voluntari la plantari. Astfel, am gasit in ”Plantam fapte bune in Romania”, partenerul ideal pentru campania de impadurire, deoarece este singurul proiect care se desfasoara in 12 judete ale tarii. Speram ca acesta sa fie doar inceputul iar in anii viitori, sa marim numarul de judete in care sa derulam aceste actiuni”, a marturisit  Claudiu Roznovszky, Coordonator Green Team, LS Travel Retail Romania.
 „Imi pare bine ca proiectul acesta se deruleaza la nivel national. Pana in prezent am avut doar angajatii LS Travel implicati in actiunile noastre. De acum extindem nivelul de implicare si ducem mesajul nostru spre publicul larg. Ce poate fi mai frumos in dezvoltarea demersului dect momentul acesta in care ajungem la oameni pe care nu i-am fi accesat anterior?!” a declarat Liana Buzea, fondatorul „Plantam fapte bune in Romania”.
 
***
LS Travel Retail este subsidiara din Romania a Lagardère Services, lider mondial in distributia de presa si in travel retail.
Cu o experienta de peste 18 ani,  compania noastra isi desfasoara activitatea in doua directii strategice:
• News & Convenience - LS Travel Retail administreaza peste 195 de magazine in format news & convenience sub trei branduri: Inmedio, Relay si 1 Minute. Magazinele sunt prezente in toate orasele mari si medii, acoperind 67.5% din populatia urbana a Romaniei.
• Food Service - LS Travel Retail, administreaza o gama variata de concepte in format food service sub patru branduri proprii: Le Cafe Inmedio, So! Coffee, Voyage Cafe si Hello!. De asemenea, incepand cu 2013, compania LS Travel Retail Romania opereaza primul sau magazin in sistem de franciza: Subway Gara de Nord.
 
„Plantam fapte bune in Romania” este o initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat, lansata in 2011. Proiectele noastre se deruleaza in prezent in 12 judete si sunt gandite pe termen lung, respectiv o perioada de 5 - 7 ani. Mai precis, derulam actiuni de impadurire pe terenuri care in prezent nu sunt incluse in fondul forestier, monitorizarea plantarilor si efectuarea de lucrari de ingrijire pana la reusita finala cat si raportarea si verificarea legalitatii taierilor de paduri. In cei trei ani de activitate, am mobilizat 11.039 de voluntari, cu ajutorul carora am plantat 236.700 de copacei -specii forestiere- pe 62.5 hectare de terenuri publice. Aplicatia noastra online „Harta taierilor de paduri” ne-a ajutat sa raportam peste 1700 de taieri de paduri; in paralel, am verificat aceste sesizari prin actiuni pe teren in 6 judete din tara.
Cele 12 judete in care suntem activi sunt: Arges, Brasov, Cluj, Constanta, Covasna, Ialomita, Iasi, Prahova, Mures, Satu Mare, Salaj si Timis. Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.
 
Persoane de contact:
Liana Buzea, Coordonator national, e-mail: liana.buzea@plantamfaptebune.ro, +40 741 026 216
Narcisa  Gheorghe, Coordonator comunicare e-mail: narcisa.gheorgheplantamfaptebune.ro  +40 737 174 254