OIREP Ambalaje, asociație care reprezintă organizații care implementează răspunderea extinsă a producătorilor (OIREP) la nivel național, și-a anunțat susținerea față de demersurile autorităților române pentru descoperirea oricăror nereguli și pentru asigurarea respectării reglementărilor în vigoare în domeniul colectării și reciclării deșeurilor de ambalaje. 
 
În același timp, OIREP Ambalaje atrage atenția asupra faptului că neregulile constatate în cazul unor operatori sau persoane din industria gestionării deșeurilor de ambalaje nu trebuie extinse la nivelul întregii industrii. 
 
În egală măsură, în acest context, Asociația OIREP Ambalaje își exprimă disponibilitatea de a continua sa susțină cu specialiști și know-how dezvoltarea aplicației informatice Sistemul Informatic de Asigurare a Trasabilităţii Deşeurilor (SIATD), aplicație ce oferă informații utile, astfel încât statul sa poată acționa în timp real. 
 
Rămânem la dispoziția autorităților, pentru asigurarea respectării reglementărilor din domeniul gestionării deșeurilor de ambalaje. Reprezentăm companii care își doresc ca această industrie să fie una curată, transparentă, care să vină în sprijinul companiilor și al cetățenilor, spune Mihaela Frăsineanu - director executiv al Asociației OIREP Ambalaje.
 
Asociația OIREP Ambalaje acționează, în contextul desfășurării activității specifice în domeniul gestionării ambalajelor și deșeurilor de ambalaje, în raport cu autoritățile române și ale Uniunii Europene, pentru asigurarea unui cadru legal optim din punct de vedere financiar și operațional pentru implementarea eficientă a Răspunderii Extinse a Producătorilor.

Photo by Paweł Czerwiński on Unsplash