Plantarile au inceput in data de 22 martie, in judetul Constanta, au continuat saptamanal in Satu Mare, Arges, Mures si Prahova, incheindu-se pe 30 aprilie in judetul Iasi. Cei 54.500 de copaci (stejari, frasini, salcami sau  paltini) au fost saditi in plantatiile initiate in anii precedenti.

Multumim tuturor colegilor nostri, partenerilor institutionali precum Consiliile Locale, Jandarmeria Romana, Administratia Nationala a Penitenciarelor, Directiile Silvice Iasi si Mures, ONG-urilor Pathos-Departamentul de Mediu, SET-Social Eco Team Prahova, GEEA Arges, Organizatia Studentilor Silvicultori SILVA Brasov, companiilor: Alistar Security, Brenntag Romania, Coca-Cola, DB Schenker Romtrans, Eurolines Romania, FAN Courier, HOLCIM, Immochan, InMedio, MEGA-IMAGE, TIMAC Agro Romania UniCredit Tiriac Bank, U.S.A.M.V.-Bucuresti si Zenith Romania cat si tuturor persoanelor care au participat in nume propriu.

Cel mai important partener al primaverii 2014 a fost UniCredit Tiriac Bank care va planta anul acesta un copac pentru fiecare client care alege sa primeasca raportul de activitate al cardului de credit prin email in locul variantei tiparite. Obiectivul UniCredit Tiriac Bank in cadrul noului proiect de implicare si responsabilitate sociala este sa planteze 10.000 de copaci in 2014.
 
Celor care isi doresc sa participe la actiunile „Plantam fapte bune in Romania” o pot face in toamna, cand sunt programate noi plantari. Adresa la care sunt asteptati  voluntarii este  voluntar@plantamfaptebune.ro.

Padurile plantate vor stabiliza terenurile, vor avea valoare peisagistica pentru comunitatile locale, cat si pentru turistii care merg in aceste zone.
 
La nivel national, „Plantam fapte bune in Romania” si-a propus ca, in 2014, sa  impadureasca  21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3.000 de voluntari. Actiunile de vara vor cuprinde activitati de prasila (indepartarea buruienilor din jurul copaceilor si mobilizarea solului), erbicidare si fertilizare. Acestea vor fi realizate in toate localitatile din cele 10 judete angrenate in initiativa. In toamna vom completa plantatiile si vom porni obiective noi de impadurire in judetele Cluj si Dambovita.
 
***
Despre „Plantam fapte bune in Romania”
„Plantam fapte bune in Romania” este o initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat, lansata in 2011. Proiectele noastre se deruleaza in prezent in 12 judete si sunt gandite pe termen lung, respectiv o perioada de 5 - 7 ani. Mai precis, derulam actiuni de impadurire pe terenuri care in prezent nu sunt incluse in fondul forestier, monitorizarea plantarilor si efectuarea de lucrari de ingrijire pana la reusita finala cat si raportarea si verificarea legalitatii taierilor de paduri. In cei trei ani de activitate, am mobilizat 11.039 de voluntari, cu ajutorul carora am plantat 236.700 de copacei -specii forestiere- pe 62.5 hectare de terenuri publice. Aplicatia noastra online „Harta taierilor de paduri” ne-a ajutat sa raportam peste 1700 de taieri de paduri; in paralel, am verificat aceste sesizari prin actiuni pe teren in 6 judete din tara. 
Cele 12 judete in care suntem activi sunt: Arges, Brasov, Cluj, Constanta, Covasna, Ialomita, Iasi, Prahova, Mures, Satu Mare, Salaj si Timis. Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.
 
Persoane de contact:
Liana Buzea, Coordonator national, e-mail: liana.buzea@plantamfaptebune.ro, +40 721 623 524
Narcisa  Gheorghe, Coordonator comunicare  narcisa.gheorgheplantamfaptebune.ro .