60 de elevi de școală generală, din Palatul Copiilor, Galați și Școala Gimnazială „Florea Bogdan”, Mureș, câștigători ai Concursului Național Eco Provocarea Juniori, se vor întâlni în Academia micilor eco ambasadori Eco Provocarea, în perioada 12-14 iulie, în stațiunea Cheia, din Prahova.
Copiii și profesorii vor participa la ateliere educaționale, de dezvoltare personală și gândire creativă, vor afla mai multe despre economia circulară, despre impactul deșeurilor în natură, precum și despre efectele ecologizării.

Mai mult decât atât, copiii vor forma echipe și vor igieniza zona pe care o vor locui vreme de aproape o săptămână, oferind astfel un exemplu turiștilor care, uneori, uită să ia din natură ce au adus.

Câștigătorii, elevi cu vârste între 7 și 14 ani, au realizat pe tot parcursul anului școlar activități de economie circulară, adică au preluat obiecte utilizate din comunitățile din Galați și le-au dat o nouă viață în alte comunități care aveau nevoie de ele, dar și de plantări, adică și-au folosit resursele, au creat parteneriate, au convins voluntari să li se alăture și au reușit să împădurească suprafețe vulnerabile din zona Mureșului (Reghin).

„Au fost cuprinși de entuziasm nu numai profesorii îndrumători și elevii, ci și părinții acestora, cunoscuții lor și multe asociații din comunitate. Astfel, am devenit cu toții conștienți că natura are nevoie de noi și că schimbările mici, făcute constant, pot face o mare diferență în viața noastră. Excursia oferită ca premiu este cu adevărat un vis devenit realitate. La început de proiect a fost o motivație puternică pentru elevii participanți de a se implica și de a câștiga concursul. În același timp, totuși, toți ne-am concentrat pe activități și pe bucuria de a lucra împreună și …la final, am aflat vestea cea bună: vom pleca în excursie la Cheia ! Sunt convinsă că acolo elevii vor crea prietenii, deprinderi de viață independentă și pentru un comportament ecologic responsabil.”, ne-a declarat Nina Mihaela Stirian, coordonatoarea echipei câștigătoare de la Galați.

„Eco Provocarea a însemnat pasiune și implicare din partea elevilor și profesorilor înscriși în concurs, iar entuziasmul lor a molipsit și comunitatea din care aceștia fac parte. Fie că a fost vorba despre plantări sau despre reciclare, fiecare gest a reprezentat o emoție pentru noi și o declarație de dragoste pentru mediu.”, spune Alina Gurău, coordonatoarea Eco Provocarea Juniori

Eco Provocarea este un concurs ce se desfășoară la nivel național și care implică elevi și profesori din școlile generale și licee, precum și studenți din toate centrele universitare ale României. Competiția nu s-ar fi putut desfășura fără susținerea sponsorilor:

IBM, Profi, Goldman Sachs Gives, Societe Generale – Global Solution Center,
Ecotic, Ecobat și Napolact

Concursul Național Eco Provocarea are misiunea să motiveze și să îndrume tinerii, pentru a deveni lideri în domeniul protecției mediului, prin activități practice, prietenoase cu natura, de igienizare, reciclare, târguri de economie circulară sau plantare, sau prin activități educaționale de conștientizare și informare.

Ne puteți urmări activitățile aici:

Eco Provocarea | Facebook
Eco Provocarea (@ecoprovocarea) • Instagram photos and videos
https://www.ecoprovocarea.ro/