● În luna iulie 2019 se desfăşoară o nouă ediţie a campaniei de colectare a dozelor din aluminiu, ExtravCANza, organizată cu scopul de contribui la păstrarea unor plaje curate pe litoralul românesc. ● Campania ExtravaCANza are loc în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în perioada  12-14 iulie | 19-21 iulie, pe Plaja Cleopatra din staţiunea Mamaia. ● Asociaţia Alucro şi Reciclad’OR pregătesc două weekend-uri în care cei mai activi turişti se vor bucura de premii speciale pentru dozele colectate (doze de băuturi, pahare de cafea cu capac, tricouri, saltele gonflabile, vouchere de cumpărături, storcatoare), distracţie (concert BIBI) şi alte atracţii menite să le transforme concediul într-o vacanţă specială.
 
Pe parcursul lunii iulie, Asociaţia Alucro şi Reciclad’OR desfăşoară o nouă ediţie a campaniei de colectare a dozelor din aluminiu pe litoral, ExtravaCANza, oferindu-le turiştilor posibilitatea să se implice în acţiuni de ecologizare a plajelor, dar şi să câştige premii speciale. Campania a debutat pe 5 iulie şi continuă în zilele 12-14 iulie şi 19-21 iulie, pe Plaja Cleopatra din staţiunea Mamaia. 
 
Pentru fiecare cinci doze colectate, turiştii vor putea primi în schimb o doză de suc, bere sau apă minerală. În schimbul a 20 de doze goale, turiştii vor putea învârti Roata Reciclării şi vor câştiga garantat premii pe care le pot folosi chiar şi după terminarea vacanţei. Premiile puse în joc sunt atractive şi asteaptă să fie câştigate: seturi cuţite bucătărie şi curăţător legume, storcătoare de fructe, căşti, căni termice, vase termorezistente, sacoşe din pânză Every Can Counts, saltele de apă, pahare de cafea cu capac, sticle de apă cu bluetooth, seturi travel cosmetice, mingi de apă gonflabile, fotolii de apă, tricouri personalizate Every Can Counts.
 
În plus, pe 13 iulie, turiştii vor avea acces gratuit la un concert susţinut de BIBI Mihaela Lixandru, o tânără artistă apreciată de milioane de fani. Ultimul weekend al campaniei va fi marcat printr-o competiţie dedicată tuturor celor pasionaţi de volei, în baza unei taxe simbolice de cinci doze.  
 
„Reciclad`OR încurajează astfel de acțiuni responsabile față de mediul înconjurător și alături de Asociația Alucro reușește, de fiecare dată, să implementeze campanii de succes, menite să aducă schimbarea în comportamentul eco al participanților! Roata reciclării este un mecanism inedit de stimulare a turiștilor aflați pe plajă în această perioadă ca, pe langă participarea activă în reciclarea deșeurilor, să dea o importanță majoră și păstrării curățeniei pe plaje! Reciclăm și câștigăm un mediu curat și sănătos!” Declară Adriana Calcan,  PR & CSR Reciclad’OR
 
Campania ExtravaCANza se desfăşoară sub umbrela programului  european dedicat colectării şi reciclării dozelor din aluminiu, Every Can Counts, desfăşurat în România de Asociaţia Alucro.

Regulament l Event FB l Instagram

***
Organizator: Asociaţia Alucro, Every Can Counts România
Parteneri:  Reciclad`Or,Can Pack Recycling, Bergenbier, Coca Cola HBC, Penny Market
Parteneri media: Radio Vacanţa,  Mesager de Constanţa, Constănţeanul, EcoMagazin, Ionutcoman.ro, Romania Pozitivă, Ştiri.ONG, Cristeriul.ro; 
 
Despre Every Can Counts Romania: Alucro este singura asociaţie non profit din România care desfăşoarp proiecte de mediu  ce vizează exclusiv colectarea selectivă şi reciclarea dozelor din aluminiu. Cu o bogată experienţă acumulată în cei peste 9 ani de activitate, Asociaţia a implementat în ţara noastră platforma europeană Every Can Counts care se desfăşoară în prezent în 15 ţări. Toate proiectele noastre transpuse în practică au o contribuţie decisivă la îmbunătăţirea obligaţiilor de reciclare la nivel naţional, adresându-ne unor categorii diverse de parteneri precum companii, instituţii de învăţământ, HORECA, dar şi publicului larg. 
 
Despre Reciclad`OR: RECICLAD`OR este un OIREP (Organizație care Implementează Răspunderea Extinsă a Producatorului) care inițiază și implementează campanii de conștientizare și informare, menite să dezvolte o atitudine eco-pozitivă față de mediul înconjurător. RECICLAD`OR preia responsabilitatea în vederea realizării obiectivelor și obligațiilor anuale de reciclare a deșeurilor, având un rol principal în acordarea de asistență companiilor pentru atingerea cotelor obligatorii de reciclare.