Evenimentul de premiere a castigatorilor concurslui Can Art&Design Festival a avut loc in cadrul Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, vineri, 11 decembrie 2015, in prezenta unor invitati speciali din industria aluminiului – Maarten G. Labberton, European Aluminium Packaging Group,  si Andy Doran, Novelis.

Cele mai bune 4 proiecte din cele peste 100 de proiecte inscrise in cea de-a doua editie a concursului,  la sectiunile Can Bag Design, Design, Hand-made Adulti si Hand-made Copii, au fost alese de Asociatia Alucro – Every Can Counts si partenerii proiectului – IBM Romania, Auchan, Alro Slatina si UNARTE pentru a fi premiate. Alti cinci participanti au fost premiati pentru popularitatea lucrarilor pe care le-au realizat, votate pe pagina de Facebook a concursului.

Premiile au constat in suma de 500 euro pentru fiecare sectiune si vouchere de cumparaturi pentru castigatorii premiilor de popularitate. Acestea au fost acordate dupa cum urmeaza:

Premiul pentru Sectiunea Can Bag Design i-a fost oferit lui Madalin Stancu, pentru un design de sacosa in care a ilustrat cele cinci stadii de strivire a unui doze de aluminiu. 

Premiul pentru Sectiunea Design a fost castigat de doua absolvente ale Facultatii de design, Cosmina Vilcu si Ana Vasiliu, care au realizat o lucrare originala din doar 14 doze, pe care au numit-o „Lampa Nai”.

Premiul pentru Sectiunea Hand-made Adulti i-a fost acordat Alexandrei Putineanu pentru o lucrare complexa, numita „Cartier vintage”. 

Premiul pentru Sectiunea Hand-made Copii a fost castigat de un elev din Ploiesti, Nicolae Mares, pentru construirea unei machete care ilustreaza aglomeratia urbana.

Premii de popularitate au fost oferite in baza voturilor publicului, primelor cinci clasate lucrari, dupa cum urmeaza:
Locul 1  a fost obtinut de lucrarea „Trenul” realizata de Mihaela Mares.
Locul 2 in clasament l-a primit lucrarea „Iarna in Londra”, realizata de Iancu Andreea, Negoitescu Ioana, Zoicas Andra, Matei Teodora si Nedelcu Gabriela.
Locul 3 a fost obtinut de Goarna Alexia, locul 4 de Mihai Alexandra, iar locul 5 de Vlasceanu Georgian. 

Lucrarile castigatoare la cele 4 sectiuni pot fi admirate aici:
B. Design

Conceptul Can Art&Design Festival a fost lansat in 2014, pentru a incuraja revalorificarea dozelor din aluminiu, prin refolosirea acestora in scopuri artistice. 

Parteneri media: StiriONG.ro, Wundercraft, Romania Pozitiva, IQool, Designist, Bucuresteni.ro, Gratuitor, Revista Caminul, Revista Casa Mea,Teen Press.
 
***
Despre Every Can Counts Romania: Asociatia Non Profit Alucro este singura organizatie din Romania care deruleaza campanii de informare dedicate colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului ca din 2011 Alucro reprezinta in Romania programul international Every Can Counts - o platforma europeana raspandita in mari tari precum UK, Irlanda, Franta, Austria - desfasoara ample activitati de informare si educare la nivel national, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborand astfel cu autoritatile Statului, companiile de profil (societati de salubritate, centre de colectare), diverse societati comerciale, ONG-uri si institutii de invatamant dar si printr-un dialog direct cu cetatenii in cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii gasiti pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro 
 
Contact presa: Image Factory, office@imagefactory.ro, 021. 314.70.50