Competițiile „Cross Country Focus Natura” și „Semimaratonul Focus Natura” sunt organizate cu scopul conștientizării participanților cu privire la importanța conservării valorilor naturale din ariile naturale protejate, promovării mișcării (alergarea în natură) și a unui stil de viață sănătos pentru un segment larg al populației, cu implicarea comunității locale.

Evenimentele sunt organizate de ACDB în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea, cu sprijinul Fundației pentru Parteneriat și MOL România.

Competițiile se vor desfășura în ziua de sâmbătă, 9 septembrie 2017, începând cu ora 9:30 start semimaraton și de la 15:30 – start Cross Country XC, lângă Focșani (jud. Vrancea) având startul și sosirea la intrarea în Rezervația Naturală Pădurea Merișor – Cotul Zătuanului din loc. Biliești, Str. Balastierelor (puncte GPS 45°44'22.97"N 27°21'6.92"E). Traseele de parcurs se suprapun potecii tematice intitulate „Lumea secretă din Pădurea Merișor și Pădurea Neagră”. Punctul de intrare pe poteca tematică este marcat printr-un panou numit "Lumea secretă din Pădurea Merișor și Pădurea Neagră". 

• Cursa semimaraton - 21 km.
• Cursa Cross Country XC - 30 km.

Vârsta minimă de participare este 18 ani. Numărul maxim de participanți pentru cursă este 200. Primii 50 care se înscriu la fiecare concurs până la data de 21 august vor primi gratuit un tricou personalizat. Termenul limită pentru înscrierile online este 03.09.2017, ora 17.00. Participarea este gratuită.
 
www.acdb.ro – la rubrica știri găsiți regulamentul concursurilor și detalii despre înscriere