Asociaţia Alucro a premiat câştigătorii celei de-a patra ediţii a concursului Can Art&Design Festival, desfăşurat în perioada septembrie – decembrie 2017, cu scopul de a sprijini creativitatea celor atraşi de domeniul reciclării creative şi designului, dar şi de a contribui la creşterea importanţei reciclării dozelor din aluminiu în viziunea populaţiei în ansamblu. 

Premiile au fost acordate în cadrul Galei Every Can Counts, organizată pentru al doilea an la rând cu scopul de a reuni atât câştigătorii competiţiei de design, cât şi reprezentanţi ai companiilor, colectorilor  şi partenerilor care ajută la desfăşurara programului european Every Can Counts în România, sub umbrelă căruia s-a desfăşurat concursul.

Can Art&Design Festival a reunit o divesitate de lucrări înscrise în cele patru secţiuni - Can Bag Design,  Design, Hand-made Adulţi şi Hand-made Copii. Secţiunea Can Bag Design a avut ca temă realizarea unui design de sacoşă care să ilustreze concepţia artistului asupra reciclării dozelor din aluminiu. Câştigătoare a fost lucrarea realizată de Patrisia Marian, care a considerat că „Într-o lume de poveste nimic nu se pierde. Cu puţină creativitate, orice creatură îşi va gasi un adăpost, un prieten şi o modalitate de a păstra lumea care îl înconjoară într-o stare bună.”.

Pentru Secţiunea Design, a cărei temă a fost realizarea unui obiect din doze care să aibă utilitate practică, juriul a ales câştigătoare lucrarea „Metallic Bloom”, un colier cu un design modern, nonconformist, născut din îmbinarea creativă a materialelor, realizat de Alexandra Florea.

Secţiunile Hand-made Copii şi Hand-made Adulţi au avut ca tema „Can City” sau realizarea unor obiecte din doze care să se înscrise în arhitectura urbană. Alexandra Putineanu a impresionat cu lucrarea „Greenhouse”, înscrisă la secţiunea  Hand-made Adulţi, iar lucrarea realizată de Nicolae Mareş, reprezentând „Catedrala Notre-Dame de Paris” a fost aleasă câştigătoare la secţiunea dedicată copiilor.

Imagini cu lucrările înscrise în această ediţie sunt disponibile în galeria foto de pe pagina de Facebook a concursului. 

Can Art&Design Festival se derulează sub umbrela programului european Every Can Counts, dedicat colectării şi reciclării dozelor din aluminiu.  
Cu sprijinul: Can Pack Recycling, Vimetco Alro, RomPack Management. Parteneri media: StudentiIQ, MemoPlus, Modernism, Kudika, Garbo, Designist, The Trends, Stiri.ong, NonGuvernamental, Lumea in Trend, Gratuitor, Arhitectura Verde.
 
***
Despre Every Can Counts Romania:  Alucro este singura asociatie non profit din Romania care desfasoara proiecte de mediu  ce vizeaza exclusiv colectarea selectiva si reciclarea dozelor din aluminiu. Cu o bogata experienta acumulata in cei peste 8 ani de activitate, asociatia a implementat in tara noastra platforma europeana EveryCanCounts care se desfasoara in prezent in 12 tari. Toate proiectele noastre transpuse in practica au o contributie decisiva la imbunatatirea obligatiilor de reciclare la nivel national, adresandu-ne unor categorii diverse de parteneri precum companii, institutii de invatamant, HORECA, dar si publicului larg.