Inscrierea proiectelor se poate face pe platforma online dedicata Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, gazduita de site-ul www.ecotic.ro. Proiectele vor fi inscrise in urma transmiterii pe adresa de mail office@ecotic.ro a formularului  disponibil pe www.ecotic.ro si pe www.alucro.ro.

Formularul include o scurta descriere a proiectului dar si datele de contact ale organizatorilor respectivului proiect propus pentru inscrierea in Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat. Inscrierile se fac in perioada 21 octombrie – 05 decembrie 2013. 
 
In 2012, Premiul cel Mare a fost castigat de Rompetrol pentru proiectul "Impreuna pentru fiecare”, Premiul de Excelenta a fost acordat companiei Vodafone Romania pentru proiectul "Factura electronica”, Premiul Eco a fost acordat Colegiului Economic ,,D.P. Martian'' din Alba Iulia pentru proiectul "PRONATURA 2012". Premiile speciale au fost castigate de Scoala Gimnaziala Speciala pentru deficienti de auz ,,Sfanta Maria" pentru proiectul "Spatiul verde-Garantia vietii" si de SIEMENS Romania pentru proiectul "VICTORIA 20.20".

Calendarul de desfasurare al Galei din 2013 este urmatorul:
• Inscrierile in concurs se vor face pana pe data de 5 decembrie, 2013;
• Jurizarea proiectelor inscrise se va face in perioada 6 - 9 decembrie 2012, urmand ca in data de 10 decembrie sa fie anuntati castigatorii Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat. 
• In data de 12 decembrie 2013 va avea loc decernarea premiilor in cadrul unei gale festive.
 
Organizatorii editiei a V-a a Galei Pentru un Mediu Curat sunt: ECOTIC, Asociatia Non Profit Alucro, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania si Hotnews.ro, sub egida Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice.  

Mai multe detalii cat si regulamentul concursului il gasiti accesand http://www.ecotic.ro/proiecte-ecotic/gala2013 si www.alucro.ro