ECOTIC, cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi, Agentia Pentru Protectia Mediului Iasi si Salubris S.A., desfasoara o ampla campanie de comunicare in 21 de scoli din Iasi, la nivelul claselor V-VIII, pentru a informa elevii asupra deschiderii in orasul lor a primului centru municipal de colectare deseuri din Romania.

Pe 10 martie 2016, in Iasi se deschide oficial Centrul Municipal de Colectare Iasi (CMCI). Este primul centru municipal de colectare a deseurilor provenite din gospodarii particulare deschis in tara noastra, respectând standarde europene si fiind co-finantat prin Norway Grants. 

Centrul a fost plasat intr-o locatie usor accesibila populatiei, pe Str. Gradinari nr.26, Iasi. In acest moment, in România nu exista astfel de centre de colectare, unde populatia sa poata ajunge usor, fie pietonal, fie cu autoturismul si sa poata preda toate tipurile de deseuri care exista intr-o gospodarie. Plastic, carton, hârtie, sticla, texile, deseuri din constructii, electrice si electronice, toate pot fi aduse la centru.

In cadrul campaniei „Iasul meu curat”, elevii ieseni vor primi informatii despre deschiderea Centrului Municipal de Colectare Iasi, despre cum, unde si ce anume pot aduce acolo. Vor fi incurajati sa impartaseasca informatiile cu cei apropiati si vor primi date concrete despre situatia colectarii si deseurilor din tara noastra, de ce acest lucru ne afecteaza pe toti si cum putem cu totii contribui la curatenia casei noastre – fie ea locuinta sau orasul nostru.
Pentru mai multe informatii www.cmciasi.ro  si www.ecotic.ro. 

Proiectul face obiectul contractului de finantare “STEPS FOR WEEE” din cadrul sesiunii de finantare Innovation Norway – Norway Grants 2009-2014.

***
Despre ECOTIC:
ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 500 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incât, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 61.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 9 ani de activitate. Consultanta prompta si specializata oferita producatorilor de echipamente electrice, baterii si acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiti pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicata Organizatiei ECOTIC, precum si pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC