Campania ExtravaCANza va avea loc in luna iulie, in zilele de vineri, sambata si duminica, respectiv: 4-6, 11-13, 18-20, pe plaja Cleopatra din statiunea Mamaia, unde turistii sunt asteptati sa aduca 10  doze goale primind in schimb o doza de suc, bere sau energizant, oferite de partenerii acestei editii: Bergenbier si Alconor. Noutatea in acest an o constituie aparatul inteligent de colectare SIGUREC, pus la dispozitie de Eco Pack Management. Cu SIGUREC, oamenii beneficiaza de un sistem eficient si interactiv de colectare si au garantia ca dozele de aluminiu ajung direct in parcul de reciclare Green Group, unde sunt procesate si reciclate corespunzator.  

Timp  de trei week-end-uri vom oferi  o diversitate de activitati  turistilor aflati pe litoral, pentru o ExtravaCANza. Astfel,  incepand cu 4 iulie dam startul la jocuri atractive pentru toate categoriile de varsta: concursuri cu premii pentru cei care vor inscrie cat mai multe goluri la poarta gonflabila Every Can Counts; oferim o doza plina in schimbul a  minim 10 doze goale, pe care turistii sunt invitati  sa le aduca la cortul organizatorilor; 

”Pentru al cincilea an consecutiv, organizam campanii de informare si constientizare a turistilor cu privire la importanta  colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu asupra mediului inconjurator.  Prin aceasta initiativa se doreste promovarea reciclarii dozelor, contribuind totodata la protejarea mediului inconjurator, economisirea resurselor si energiei, in beneficiul nostru si al generatiilor viitoare.” declara Adina Magsi, Director General, Asociatia Alucro. 

ExtravaCANza se adreseaza celor care actioneaza responsabil fata de mediul inconjurator si calitatea vietii, prin actiuni de CSR la nivelul organizatiilor si comunitatilor, “actorilor” implicati direct sau indirect in managementul deseurilor si nu in ultimul rand, populatiei in ansamblu.

Parteneri media: Telegraf, Neptun TV, Urban Constanta, Evenimente Constanta.  
Parteneri: Bergenbier, Alconor, Pronet Def, RecoPack, Green Group, Sigurec, Hotel Aurora. 
 
***
Despre Alucro: Asociatia Non Profit Alucro este singura organizatie din Romania care deruleaza campanii de informare dedicate colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului ca din 2011 Alucro reprezinta in Romania programul international Every Can Counts - o platforma europeana raspandita in mari tari precum UK, Irlanda, Franta, Austria - desfasoara ample activitati de informare si educare la nivel national, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborand astfel cu autoritatile Statului, companiile de profil (societati de salubritate, centre de colectare), diverse societati comerciale, ONG-uri si institutii de invatamant dar si printr-un dialog direct cu cetatenii in cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii gasiti pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro 
 
Despre Eco Pack Management SA: Eco Pack Management Sa este o societate autorizata in scopul preluarii responsabilitatilor ce revin operatorilor economici privind realizarea obiectivelor de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje - Licenta de Operare RO – ANPM – DA – 007/2010, emisa de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si Ministerul Mediului si Padurilor. Mai multe detalii gasiti pe www.ecopackmanagement.com.
 
Despre Green Group: Green Group este singurul parc industrial de reciclare a deseurilor din Romania, ce cuprinde companiile GreenTech SA - recicleaza deseurile de mase plastice, GreenFiber International SA - produce fibra sintetica poliesterica si banda din PET 100 la suta reciclat, GreenWEEE International SA- trateaza si recicleaza deseurile electrice si electronice, GreenLamp Reciclare SA – trateaza si recicleaza deseurile de echipamente de iluminat uzate, GreenGlass – cea mai mare fabric de reciclare a sticlei din Europa de Sud Est.

Mai multe detalii gasiti pe: www.green-group.ro
Contact de presa: nicoleta.talpes@imagefactory.ro