American School of Bucharest a fost gazda unei prezentari oferite de Asociatia Non Profit Alucro. Discutia a fost deschisa de Adina Magsi, Managerul General al Asociatiei, care a evidentiat importanta celor trei “R” si anume “Reduce,Reuse,Recycle (a reduce, a refolosi, a recicla).

Prezentarea a fost destinata elevilor de clasa I, care au aflat de ce este important sa reciclam, si de asemenea cum pot fi reciclate in mod creativ dozele din aluminiu.

Copiii au fost informati si despre activitatea pe care o desfasoara Asociatia Non Profit Alucro in vederea reciclarii, programul “Every Can Counts” dovedindu-se  in acest sens atractiv atat pentru ei, cat si pentru profesorii care au luat parte la discutie. Janice Myles, persoana responsabila cu organizarea evenimentului, din partea Scolii Americane, a afirmat ca “intr-adevar, fiecare doza conteaza si fiecare dintre noi conteaza prin efortul de a recicla”.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul Ambasadei Poloniei la Bucuresti, prin prezenta Doamnei Crina Barladianu  si ajutorul acordat in organizarea acestuia.

***
Asociatia Non Profit Alucro
este singura organizatie din Romania care deruleaza campanii de informare dedicate colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului ca din 2011 Alucro reprezinta in Romania programul international Every Can Counts - o platforma europeana raspandita in mari tari precum UK, Irlanda, Franta, Austria - desfasoara ample activitati de informare si educare la nivel national, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborand astfel cu autoritatile Statului, companiile de profil (societati de salubritate, centre de colectare), diverse societati comerciale, ONG-uri si institutii de invatamant dar si printr-un dialog direct cu cetatenii in cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii gasiti pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro 
 
Contact de presa: 
nicoleta.talpes@imagefactory.ro