Aceasta va fi cea de-a doua participare a Fundatiei We Are Water in regata cu doi participanti in jurul lumii, prima fiind sponsorizarea echipei formate din Jaume Mumbrú si Cali Sanmartí.
 
Xavier Torras, Directorul Fundatiei We Are Water a declarat ca „entuziasmul ne determina sa fim din nou parte din aceasta aventura, la 4 ani de la prima colaborare. Pe parcursul acestor 4 ani am actionat in unele dintre cele mai dezavantajate locuri de pe planeta, implementând peste 20 de programe de ajutorare. Este important ca mesajul nostru sa ajuna la cât mai multi oameni: aproape o treime din populatia lumii este afectata de lipsa apei sau salubritatii. De aceea suntem convinsi ca Bruno si Willy Garcia ne vor ajuta, prin intermediul acestei ambarcatiuni, in comunicarea mesajului de solidaritate”.
 
Bruno Garcia, cardiolog de profesie, a tinut sa sublinieze ce reprezinta pentru el colaborarea cu Fundatia: „aceasta experienta reprezinta indeplinirea visului meu si a fratelui mai mic, Willy. Totodata, aceasta calatorie reuneste trei aspecte de baza pentru noi: sportul, cauza umana si indemnul la solidaritate.”
 
In editia 2014/2015 a Barcelona World Race, cu startul din orasul lor natal in data de 31 decembrie, Bruno si Willy vor porni in competitie la bordul IMOCA 60 We Are Water urmarind visul lor, de a naviga in jurul lumii. 
 
 
***
Despre Fundatia We Are Water
Fundatia We Are Water este o initiativa a Roca si are doua obiective principale. Primul este acela de a atrage atentia si de a incuraja opinia publica si institutiile sa reflecteze cu seriozitate asupra nevoii de a crea o noua cultura a apei, care sa permita administrarea corecta si durabila a resurselor de apa din intreaga lume.

Cel de-al doilea obiectiv este implementarea a diverse actiuni menite sa atenueze efectele negative ale lipsei de resurse adecvate de apa. Ariile de activitate ale Fundatiei includ interventii in dezvoltarea infrastructurii, educatie, sanatate si cercetare in cele mai defavorizate zone ale lumii. Fundatia are in prezent in desfasurare patru proiecte in Ecuador, India, Brazilia si Bolivia si colaboreaza cu prestigioase organizatii internationale, precum Educatie Fara Frontiere, Intermón Oxfam, Unicef si Fundatia Vicente Ferrer.
 
Despre Barcelona World Race
Barcelona World Race este singura regatta dubla, non-stop si in jurul lumii. Este parte din Campionatul Mondial IMOCA Ocean. A fost creat de catre Fundatia pentru Navigatia Barcelona (FNOB, acronym spaniol) si este principalul proiect relevant. Cu numai doua editii la active (2007/08 si 2010/11) competitia s-a pozitionat deja ca un reper in competitiile de navigatie pe ocean.

Mai mult decât un eveniment sportiv, Barcelona World Race este o excelenta platforma pentru proiectele si initiativele Fundatiei, incepute inca de la momentul  infiintarii acesteia, in anul 2005 de catre patronii acesteia – Primaria, Feria, Autoritatea Portuara si Camera de Comert a Barcelonei -, incurajând si promovând activitatile socio-economice legate de sport, industria si valorile navigatiei, pornind de la 4 zone strategice: cercetare si dezvoltare, educatie si cunoastere, stiinta si tehnologie si mediu. 

Cea de-a treia editie a regattei va incepe in 31 decembrie 2014. Pontonul la care sunt ancorate vasele se afla la capatul strazilor La Ramblas, la baza statuii lui Columbus.
 
Pentru mai multe detalii contactati 
GMP PR, Silvia Jalea
silvia.jalea@pr.gmp.ro