In fiecare editie, ECOTIC alaturi de partenerii sai, si-au propus sa popularizeze programele de responsabilizare sociala ale companiilor sau institutiilor publice, precum si bunele practici la nivelul comunitatilor locale, in domeniul protectiei mediului. Astfel, companiile, institutiile publice, organizatiile non-guvernamentale, institutiile de  invatamant si, nu in ultimul rand, publicul larg, au fost invitati de fiecare data sa posteze descrieri si fotografii/video ale proiectelor de mediu pe care le recomanda fie in calitate de organizatori ai acestora, fie ca membri ai comunitatilor locale pe platforma pusa la dispozitie de Hotnews.ro. 
 
Fiecare editie a proiectului s-a desfasurat sub egida Ministerului Mediului si a Garzii Nationale de Mediu. 
 
Castigatorii anului 2009 au fost: 
Marele Premiu a fost acordat Grupului Scolar Agricol "Cezar Nicolau" din  Branesti care dezvoltase programul „Natura Vie”.
Premiul II a fost acordat Romtelecom SA pentru programul „Adopta un rau”.
Realitatea Media SA a primit premiul III pentru programul „Romania prinde radacini”.
Premiul Publicului a mers catre Colegiului National “Octavian Goga” din Miercurea Ciuc pentru programul STOP POLUARII.
 
Castigatorii anului 2010 au fost: 
Casa de productie VerdeCrud Media, pentru proiectul “Revolutia Eco” dedicat elevilor din scolile bucurestene, cu scopul principal de a schimba atitudinea fata de mediu si de a responsabiliza participantii in privinta protejarii mediului – Premiul I
Premiul al II-lea: Asociatia Centrul de Excelenta pentru Dezvoltare Durabila, pentru proiectul “Muzeul Deseurilor”
Premiul al III-lea: Colegiul Agricol ,,Dimitrie Petrescu” din Caracal, pentru proiectul de promovare a protectiei mediului “Salvati natura!”
Premiul Publicului: Let`s Do It, Romania!, pentru proiectul “Let`s Do It, Romania!”

Castigatorii anului 2011:
Marele Premiu a fost acordat Scolii Nr. 109 - Serban Voda din Bucuresti care a dezvoltat proiectul „Scoli pentru un viitor verde”.
Premiu I a fost acordat proiectului Let’s Do It, Romania! 
Premiul II a fost acordat Colegiului Eco Tehnic Campulung pentru proiectul ,,Natura ne aseamana, educatia ne deosebeste”.
Premiul III a fost acordat Grupului Scolar N. Balcescu din orasul Flamanzi, Botosani, pentru proiectul „O picatura verde pentru planeta albastra”.
Un alt Premiu III a fost acordat Scolii Nr. 12 Herastrau care a dezvoltat proiectul „Poluarea – o problema la orice varsta”.
 
Castigatorii anului 2012:
Premiul cel Mare a fost castigat de Rompetrol pentru proiectul "Impreuna pentru fiecare”.
Premiul de Excelenta s-a acordat companiei Vodafone pentru "Factura electronica”.
Premiul Eco a fost acordat Colegiului Economic ,,D.P. Martian'' din Alba Iulia pentru initiative de protectie a mediului desfasurate in proiectul "PRONATURA 2012"
Premii speciale au fost castigate de Scoala Gimnaziala Speciala pentru deficienti de auz ,,Sfanta Maria" pentru proiectul "Spatiul verde-Garantia vietii" si SIEMENS ROMANIA pentru proiectul "VICTORIA 20.20".
 
***
Arhiva: