Astazi incepe la Bucuresti cea de a noua editie a Caravanei educationale Guerilla Verde. Cu aceasta ocazie va putea fi vizionat, in premiera pentru Romania, filmul documentar ”CHASING ICE”- Goana dupa gheata. Castigator a peste 30 de premii la festivalurile internationale de film din intreaga lume, cum ar fi Sundance Film Festival, Chasing Ice este un experiment al unuia dintre cei mai apreciati fotografi de mediu, James Balog, care surprinde, pe o perioada de mai multi ani, topirea ghetarilor. Imaginile sunt bantuitor de frumoase, inregistrarile video comprima ani in secunde si arata milenari munti de gheata disparand intr-un ritm ingrijorator.  

In perioada 24 martie – 8 mai, Guerilla Verde se va opri in scolile si universitatile din Bucuresti, Brasov, Ploiesti, Sibiu, Iasi, Timisoara si Cluj. Anul acesta, peste 60 de unitati de invatamant si-au dorit sa fie gazda caravanei, fapt pentru care organizatorii nu vor putea fi prezenti fizic la toate evenimentele, insa vor pune la dispozitia celor interesati materialele necesare organizarii proiectiilor. Si in aceasta editie intrarea va fi libera, iar participantii vor avea ocazia sa se intalneasca cu reprezentanti ai organizatiilor de mediu, recunoscute in Romania, care isi vor prezenta programele de voluntariat pe care le au in derulare.  

”Cu fiecare noua intalnire pe care o avem cu tinerii, observam ca sunt un public din ce in ce mai informat si constient de importanta reciclarii sau a comportamentului responsabil fata de mediul inconjurator. De asemenea, deschiderea si sustinerea din partea autoritatilor, a partenerilor, dar si  numarul mare de invitatii primite si in acest an, ne arata ca filmul poate fi o modalitate eficienta de stabilire a dialogului cu generatia tanara, si nu numai.”
declara Nicoleta Talpes, organizatorul caravanei Guerilla Verde.   

”Raiffeisen Bank sustine comunitatile in care este prezenta investind in educatie, protectia mediului - in special a celui urban -, in promovarea sportului, ca stil de viata sanatos dar si in arta si cultura sau proiecte sociale. Guerilla Verde este o oportunitate foarte buna pentru noi de a combina educatia cu protectia mediului, pentru a obtine astfel implicare comunitara din partea tinerilor si cresterea gradului de constientizare a cetatenilor fata de consecintele actualului stil de viata.” declara Suzana Gras, Ofiter Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.
 
”IBM beneficiaza de o experienta de decenii in promovarea responsabilitatii fata de mediul inconjurator, de o capacitate fara egal de inovare in IT si afaceri la nivel global, fiind o companie unica in ceea ce priveste abilitatea de a construi un viitor durabil pentru clientii sai, pentru IBM si pentru societate in ansamblu. Credem ca tehnologia informatiei joaca un rol extrem de important in solutionarea numeroaselor probleme ecologice cu care ne confruntam, cum ar fi conservarea resurselor din ce in ce mai reduse, in conditiile unei cresteri explozive a cererii mondiale, reducerea poluarii, minimizarea impactului activitatilor noastre asupra mediului inconjurator si obtinerea de surse de energie alternativa sigure si regenerabile. In acest context, sustinem proiectul Guerilla Verde din acest an datorita componentei educative pe care o prezinta spre responsabilizarea tinerei generatii fata de protectia mediului inconjurator, incadrandu-l in suita noastra de programe derulate pe linia de CSR a companiei.” declara Maria-Luiza Jipescu, Corporate Citizenship & Corporate Affairs Manager IBM Romania.

”Consideram ca tinerii joaca un rol cheie in transformarea societatii noastre intr-o societate durabila. Din acest motiv, Apa Nova Ploiesti initiaza, sustine si se implica in cat mai multe proiecte care se adreseaza acestui segment de varsta. Caravana educationala Guerilla Verde propune sensibilizarea elevilor si formarea lor spre un comportament corect fata de mediu, prin intermediul filmelor. Acest mod de transmitere a informatiilor este foarte eficient si ne bucuram ca putem fi, din nou, alaturi de organizatori.” declara Madalina Ioan, Responsabil Comunicare, Apa Nova Ploiesti.

Traseul caravanei Guerilla Verde - editia a IX-a:
Bucuresti, 24 martie – 10 aprilie; Brasov – 1 aprilie; Ploiesti 7-9 aprilie; Sibiu – 30 aprilie; Cluj 8-29 aprilie; Iasi – 7 mai, Timisoara – 8 mai. Programul proiectiilor este disponibil pe site-ul proiectului  www.guerillaverde.ro. 

Proiectul se deruleaza sub egida Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, Ministerului Educatiei, ANPM, APM Brasov, APM Timis, APM Iasi, Regia Autonoma de Servicii Publice Ploiesti. Editia a IX-a este organizata cu sprijinul Raiffeisen Bank, IBM si Apa Nova Ploiesti. Parteneri media: Cariereonline.ro, Teen Press, TeleMIasi, Realitatea.ro, Green Report, Business24, Ziare.com, Timisoara Express, StopCo2, Radio Rfi, Romania Pozitiva, Port.ro, Ziarul de Iasi, Iasiforfun.ro. 

Parteneri ONG: MaiMultVerde, Green Revolution, Salvati Dunarea si Delta, Estenest, Regional Environmental Center, Clubul de Ecologie si Turism Moldavia Pascani,  Asociatia Grupul SistemIS, Asociatia PLUG IN, Asociatia "Ecoterra", Asociatia Mai Bine Iasi, Asociatia Alucro, Every Can Counts.
Guerilla Verde este prima caravana educationala prin film cu mesaj ecologic din Romania. Alte informatii: 8 editii organizate; peste 15.000 de participanti: tineri, elevi, autoritati, presa, parteneri; 19 filme proiectate cu mesaj ecologic educational; 135 de scoli, 50 licee si 16 universitati din peste

20 de orase.
Programul proiectiilor din aceasta editie este disponibil pe: www.guerillaverde.ro  
 
Contact presa: 
e-mail: contact@guerillaverde.ro