Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, ajunsa in acest an la cea de-a sasea editie, reprezinta o forma de recunoastere si de promovare a campaniilor dedicate protectiei mediului. Astfel, organizatorii premiaza in fiecare an cele mai bune proiecte si exemple de bune practici destinate imbunatatirii conditiilor de mediu in cadrul comunitatilor locale, precum si programele de responsabilizare sociala dezvoltate de companii, institutii publice, institutii de invatamant si organizatii nonguvernamentale. 
 
Incepand cu anul 2009, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a reunit laureati atat din mediul de afaceri – Rompetrol, Vodafone Romania, Siemens Romania - din cadrul institutiilor de invatamant, unitati militare, dar si ONG-urile de mediu, ca de exemplu Let’s Do It, Romania si Salvati Dunarea si Delta. Orice entitate juridica din Romania are posibilitatea de a face parte din laureatii Galei, conditia fiind aceea ca proiectul desfasurat sa vizeze protectia mediului, conservarea resurselor planetei si prevenirea risipei acestora. 
 
Editia din acest an se desfasoara pe platforma online dedicata Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, http://www.galapremiilorpentrumediu.eu. Proiectele vor fi inscrise prin completarea formularului disponibil pe http://www.galapremiilorpentrumediu.eu/inscriere-proiect. Formularul include descrierea proiectului dedicat spre exemplu colectarii selective, reciclarii deseurilor, ecologizarii unor areale, conservarii resurselor planetei si prevenirea risipei acestora, dar si date de contact ale organizatorilor respectivului proiect propus pentru inscrierea in Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat. Proiectele de mediu si CSR vor fi inscrise in functie de tipologia organizatorului: companii, institutii publice, institutii de invatamant si organizatii nonguvernamentale.  Inscrierile se fac in perioada 01 octombrie – 30 noiembrie 2014. 
 
Organizatorii doresc si in acest an sa evidentieze noi initiative, proiecte si experiente relevante in domeniul protectiei mediului, conservarii resurselor planetei si prevenirea risipei acestora, dezvoltate de companii, institutii de invatamant, institutii publice si organizatii non-guvernamentale. Popularizarea acestor practici aduce mai aproape de fiecare dintre noi contributia celor implicati activ la consolidarea unei atitudini responsabile fata de valorile mediului in care traim, acestea fiind exemple de urmat pe viitor. 
 
Calendarul de desfasurare al Galei este urmatorul:
• Inscrierile in concurs se vor face pana pe data de 30 noiembrie2014;
• Jurizarea proiectelor inscrise pe fiecare categorie in parte se va face in perioada 02 - 09 decembrie 2014, urmand ca in data de 11 decembrie sa fie anuntati public castigatorii celei de-a sasea editii a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, premierea avand loc in cadrul unei gale festive.
 
Juriul care va desemna castigatorii acestei editii este alcatuit din reprezentanti ai Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, Asociatiei ECOTIC, Asociatiei Alucro, Hotnews.ro, precum si doua persoane publice. Numele persoanelor care fac parte din juriu vor fi anuntate in perioada 02 – 09 decembrie 2014.
 Premiile acordate castigatorilor constau in echipamente electronice noi. 

Mai multe detalii cat si regulamentul concursului il gasiti accesand http://www.galapremiilorpentrumediu.eu,  http://www.ecotic.ro, www.alucro.ro si http://everycancounts.ro

***
ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 400 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 57.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 8 ani de activitate. Consultanta prompta si specializata oferita producatorilor de echipamente electrice, baterii si acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiti pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicata Organizatiei ECOTIC, precum si pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.
 
Asociatia Non Profit Alucro este singura organizatie din Romania care deruleaza campanii de informare dedicate colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului ca din 2011 Alucro reprezinta in Romania programul international Every Can Counts - o platforma europeana raspandita in mari tari precum UK, Irlanda, Franta, Austria - , desfasoara ample activitati de informare si educare la nivel national, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborand astfel cu autoritatile statului, companiile de profil (societati de salubritate, centre de colectare), diverse societati comerciale, ONG-uri si institutii de invatamant dar si printr-un dialog direct cu cetatenii in cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii gasiti pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro