Iubitorii de natură care își doresc să contribuie la creșterea suprafețelor de păduri din România sunt invitați să participe la PlantFest, unul dintre cele mai mari evenimente de plantare din ultimii ani. Această experiență inedită de voluntariat, organizată de Asociația Act for Tomorrow, va avea loc sâmbătă, 18 noiembrie 2023, și se va desfășura în comuna Frăsinet, județul Călărași.

 

Peste 2.000 de voluntari sunt așteptați să participe în cadrul acestui eveniment de amploare, în cadrul căruia va fi plantată o pădure de frasini, care se va întinde pe o suprafață de 10 hectare și va însuma 50.000 de puieți.

 

PlantFest va fi un festival al faptelor bune în natură și pentru natură, având ca elemente cheie plantarea, conexiunile cu oameni faini și relaxarea în natură. 

 

Pe lângă transportul cu autocarul și echipamentul de plantare, organizatorii se vor ocupa de: muzică, prezența unui MC&DJ, care va motiva voluntarii să dea tot ce au mai bun, cafea, apă, suc și mâncare caldă delicioasă, activități educative pentru copii și numeroase premii care vor răsplăti implicarea voluntarilor și cele mai frumoase postări din cadrul evenimentului.

 

Transportul cu autocarele va fi pus la dispoziție gratuit de către organizatori din București, Călărași și Oltenița.

 

Participarea la eveniment se va putea face doar prin completarea formularului de înscriere, disponibil la următorul link: https://shorturl.at/lBOP5.

 

Toate costurile de plantare, echipamentele și materialele necesare, precum și masa și transportul vor fi acoperite integral de către organizatori. Mai multe detalii despre locație, program și alte aspecte organizatorice vor fi transmise pe e-mail participanților.

 

Cei interesați pot găsi mai multe detalii despre acțiune pe pagina de Facebook a Asociației Act for Tomorrow și aici: https://www.facebook.com/events/1613764136123754

 

Pădurile joacă un rol esențial în captarea dioxidului de carbon din atmosferă, motiv pentru care acțiunile de plantare reprezintă una dintre cele mai bune măsuri pentru a mări suprafața acestor rezervoare de carbon – un element cheie al soluțiilor bazate pe natură pentru combaterea schimbărilor climatice.

 

Asociația Act for Tomorrow derulează acțiuni de plantare în România începând cu anul 2019, contribuind până în prezent la creșterea suprafețelor împădurite din țară cu peste 100 hectare.