Totodata, aceasta editie aduce oportunitati pentru elevi si studenti, prin intermediul Every Can Counts Romania, care a lansat programul Bursa de Excelenta Every Can Counts pentru studentii facultatilor de mediu din toata tara. In perioada martie-iunie 2016 caravana va ajunge la Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov si Bucuresti.  

Caravana Guerilla Verde a inceput ieri la Iasi, unde Asociatia Ecotic a lansat primul Centru Municipal din Romania, respectand standardele europene. In acest context, pe 10 martie 2016, Municipiul Iasi devine primul oras din Romania care deschide un centru universal de colectare a deseurilor provenite din gospodarii particulare - Centrul Municipal de Colectare Iasi (CMCI). Centrul este amplasat intr-o zona accesibila tuturor si va facilita reciclarea tuturor tipurilor de deseuri: plastic, carton, hartie, sticla, texile, deseuri din constructii, electrice si electronice. Lista completa se regaseste pe www.cmciasi.ro

”In acest moment, Romania are nevoie de astfel de centre de colectare, unde populatia sa poata ajunge usor, fie pietonal, fie cu autoturismul, si sa poata preda toate tipurile de deseuri care exista intr-o gospodarie si care pot fi reciclate sau refolosite. CMCI aduce in atentia cetatenilor un concept nou si anume un Punct de Informare care se adreseaza tuturor categoriilor de cetateni, copii si adulti, personalul centrului fiind pregatit pentru a furniza informatii despre colectarea si reciclarea deseurilor.” declara Valentin Negoita, Presedinte Asociatia Ecotic.

In fiecare editie a caravanei Guerilla Verde organizatorii propun teme noi de discutie, care sa fie atractive pentru tineri si sa le suscite interesul pentru implicarea in activitati legate de protectia mediului. Cu ocazia lansarii acestei editii, Guerilla Verde va prezenta tinerilor programul Bursele de Excelenta Every Can Counts, dedicat studentilor la facultati de mediu. Bursele vor fi ofertie de Every Can Counts Romania, partenerul Guerilla Verde. Astfel, pe 10 martie, studentii Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi au gazduit primul din seria de evenimente dedicate programului de burse. Activitati similare vor avea loc si in alte centre universitare din orasele inscrise in traseul caravanei, respectiv Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara si Bucuresti. Mai multe detalii despre Bursele Every Can Counts sunt disponibile pe www.everycancounts.ro

"Dupa 5 ani in care am fost prezenti cu programul EveryCanCounts in institutiile de invatamant din Romania la nivel primar, gimnazial si liceal, reusind sa formam o generatie responsabila, am ales ca incepand din 2016 sa ne adresam studentilor prin Bursa EveryCanConts. Este primul concurs pentru obtinerea unei burse de studiu pentru anul universitar 2016-2017, care se adreseaza studentilor de la facultatile de mediu, ecologie, geografie sau domenii conexe. Bursa este menita sa recompenseze eforturile depuse in anul universitar 2015-2016 si sa motiveze in continuare interesul tinerilor pentru cercetare in domeniul mediului. Bursa va fi acordata primilor 3 studenti clasati in concursul de proiecte organizat de Every Can Counts Romania."
declara Adina Magsi, Director General Asociatia Alucro – Every Can Counts Romania.
 
Traseul caravanei Guerilla Verde editia a XIII-a: Iasi – 10 martie, Cluj-Napoca – 7 aprilie, Brasov – 14 aprilie, Bucuresti – 19 aprilie, Timisoara – 10 mai. Programul detaliat al Caravanei Guerilla Verde este disponibil pe site-ul proiectului www.guerillaverde.ro.

”In cele 12 editii ale caravanei educationale Guerilla Verde am putut observa ca, desi tinerii sunt mai receptivi la activitati care vin din afara scolii, totusi au nevoie de informatii proaspete, atractive, care sa ii scoata din rutina lectiilor standard si, in acelasi timp, sa le ofere o perspectiva asupra oportunitatilor pe care le au.” declara Nicoleta Talpes, organizator al Caravanei Guerilla Verde. 

Guerilla Verde este un concept Media Image Factory – agentie specializata in comunicarea si dezvoltarea proiectelor sociale si culturale si se deruleaza sub egida Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, Ministerului Educatiei, ANPM si Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti. Editia a XIII-a  este organizata cu sprijinul ECOTIC, Every Can Counts Romania, Asociatia Alucro,  IMB Romania, UPC. 

Parteneri media: Radio 21, Revista Stiinta&Tehnica, Think Outside The Box, Roportal, Bucuresteni.ro, Timisoreni.ro, Profil cultural, Inoras.ro, Cultura in Iasi, Iasi Fun, Alt Iasi, Cenaclul de Paltinis.
Despre Guerilla Verde: 
 
Caravana de filme cu mesaj ecologic  Guerilla Verde face parte dintr-un proiect mai amplu denumit ”Better education through innovation”, care isi propune sa ajute la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie. Guerilla Verde a aparut in 2009 si de atunci sunt organizate cate doua editii in fiecare an (octombrie – noiembrie si martie – iunie).  La cea mai recenta editie a caravanei au participat peste 5.000 de tineri si s-a stabilit un nou record privind numarul de scoli inscrise in proiect intr-un singur oras - peste 60 de scoli participante doar din Bucuresti. www.guerillaverde.ro sau  www.imagefactory.ro    
 
Contact presa: 
office@imagefactory.ro sau contact@guerillaverde.ro