In perioada februarie-iunie, echipa "Let`s Do It, Romania!" a desfasurat cea de-a treia editie “Let’s Do It, Danube!”, o competitie in premiera dedicata unitatilor de invatamant din judetele dunarene, cu scopul de a promova un comportament responsabil fata de mediu, sustinut de Kaufland Romania. Marele premiu, un laborator de informatica in valoare de 15.000 de euro a ajuns la Colegiul Economic Delta Dunarii din Tulcea.  Laboratorul cuprinde 30 de calculatoare, licentele necesare si mobilierul adecvat.

Premiul II a fost castigat de “Liceul Stefan Diaconescu” din judetul Olt, care a primit un laptop, o tabla interactiva si un videoproiector, iar premiul III a fost acordat Scolii Gimnaziale “Aurel Vlaicu” din judetul Ialomita, care a primit un multifunctional Xerox.  De asemenea, a existat si o categorie dedicata unitatilor de invatamant in functie de ciclul de provenienta, cu premii in valoare totala de 3.000 euro/ciclu de invatamant. La aceasta categorie au fost premiate scoli din Galati, Teleorman, Olt, Mehedinti, Tulcea, Calarasi si Constanta. Jurizarea participantilor a fost realizata in fiecare etapa, iar insumarea punctajelor a dat clasamentul final. Valoarea totala a premiilor acordate se ridica la 35 000 euro.

"Let`s Do It. Danube!" inseamna, in primul rand, educare si responsabilizare. Este un proiect care vorbeste tinerei generatii, intr-un mod prietenos si usor de inteles, despre resurse si modul in care le putem valorifica si economisi pe termen lung. Am descoperit in timpul activitatilor multa deschidere si dorinta de a avea grija de mediu, oameni tineri care inteleg ce inseamna respectul fata de natura si fata de resursele planetei. Felicitari castigatorilor si multumim tuturor celor 155 de scoli participante pentru implicare!" a declarat Andrei Cosuleanu, Director Executiv “Let's Do It, Romania!".
 
Campania de educare ecologica in scolile din judetele dunarene a implicat peste 17 245 de elevi si parinti, prin intermediul atelierelor de reciclare creativa pentru copiii din clasele 0-IV (2578 elevi), a training-urilor interactive pentru cei din clasele V-XII (6851 elevi) si pentru parinti (7726 parinti), un concurs de colectare selectiva (34 506 kg deseuri stranse) si proiectul “O comunitate sustenabila” (unde au participat 204 elevi). Elevii au invatat ce inseamna un comportament responsabil fata de mediu si care sunt lucrurile pe care le pot face, zi de zi, pentru a proteja planeta si a reduce poluarea,  primind in acelasi timp si informatii despre fluviul Dunarea, fauna si  flora pe care le gazduieste. 
 
"Este deja cel de-al treilea an in care sustinem acest proiect unic, cu impact real in comunitatile dunarene. Educatia este una dintre directiile cheie pentru Kaufland Romania, iar faptul ca vedem atat de multi elevi dedicati in actiuni pentru mediu ne bucura si ne incurajeaza. Multumim tuturor pentru implicare!” a declarat Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland Romania.
 
“Let’s Do It, Danube!” va include si o curatare a malurilor Dunarii, care va avea loc pe 25 iunie, cu ocazia Zilei Dunarii, in toate judetele dunarene. Campania se va incheia cu o tabara organizata in luna iulie, in care cei mai implicati elevi si cadre didactice vor lua parte la activitati cu rol educativ legate de mediu si de adoptarea unui comportament responsabil fata de natura.
 
"Let’s Do It, Danube!" este organizat de echipa "Let`s Do It, Romania!" si are loc in toate judetele dunarene (Caras – Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea si Constanta). Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si Kaufland Romania.

###
“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Din 2010 si pana acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 100 000 de voluntari, care au reusit sa adune peste 2.000.000 de saci (peste 22 500 de tone de deseuri), iar media de deseuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internationala “Let`s Do It, World!“.
Pentru mai multe detalii despre acest subiect va rugam sa contactati: 
Anca Banita, Communication Manager, anca.banita@letsdoitromania.ro, 0724 229 678