In perioada 21 aprilie – 10 mai 2015, elevii din judetele dunarene sunt invitati sa impartaseasca povestile lor cu Dunarea, participand la una din urmatoarele sectiuni:
> pictura/desen
> literatura (eseuri si poezii)
 
Premiile vor fi acordate diferentiat, in functie de mediul urban/rural si de categoria ciclului de provenienta al fiecarui participant. Astfel, vor exista patru categorii: ciclul primar, ciclul gimnazial urban, ciclul gimnazial rural si ciclul liceal. Acestea sunt:
# 6 laptopuri
# 8 tablete
# 8 boxe portabile
# 4 ghiozdane 
# 4 seturi complete de rechizite
# 8 puzzle-uri 3D cu peisajele Dunarii
 
Castigatorii vor fi desemnati de echipa “Let’s Do It, Danube!” si vor fi anuntati de Ziua Internationala a Biodiversitatii, pe 22 mai 2015. De asemenea, in concurs vor intra si scolile, care vor castiga premii in functie de implicare si de punctajul lucrarilor.  Premiile sunt oferite de Kaufland Romania – partenerul national al proiectului.
 
“Stim din experientele noastre personale ca, atunci cand ai crescut intr-un judet aflat la Dunare, la Marea Neagra sau langa orice alta intindere de apa, ai o multime de amintiri captivante care merita impartasite. Dunarea este un personaj nelipsit din povestile locuitorilor din judetele dunarene, o prezenta vie si extrem de importanta in vietile lor. Acesta este scopul concursului “Exploratorii Dunarii”: sa incurajeze elevii sa exprime in mod creativ acesta legatura emotionala pe care o au cu Dunarea si sa ii ajute sa devina constienti ca sta in puterea lor sa o pastreze curata. Asa se intampla in cazul prietenilor: vrem sa ii vedem mereu fericiti, nu-i asa? ” au declarat reprezentantii “Let’s Do It, Danube!”.
 
In 2014, in prima editie de concurs, au fost inscrise 201 lucrari. “Exploratorii Dunarii” face parte din campania “Let’s Do It, Danube!”, care isi propune sa responsabilizeze cetatenii Romaniei in ceea ce priveste curatenia apelor si in special a Dunarii, cea mai importanta apa curgatoare din tara.  “Let’s Do It, Danube!” este realizat in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si este sustinut de Kaufland Romania.
 
Repartizarea premiilor si conditiile de participare se regasesc in regulamentul concursului disponibil pe pagina de web: www.letsdoitromania/ldid si la adresa de email exploratoriidunarii@letsdoitromania.ro.

###
“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Inspirat din initiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curatenie organizata pe data de 3 mai 2008. Din 2010 pana acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 000.000 de voluntari care au reusit sa adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deseuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.   
“Let’s Do It, Danube!” este organizat de echipa “Let`s Do It, Romania!“, cu scopul de a educa si responsabiliza cetatenii Romaniei in ceea ce priveste curatenia apelor si in special a Dunarii, cea mai importanta apa curgatoare din tara.  
 
Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati: Anca Banita, Communication Manager, anca.banita@letsdoitromania.ro 0724229678
Website: http://www.letsdoitromania.ro 
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/LetsDoItRO