Ziua Pamantului se celebreaza anual pe 22 aprilie si marcheaza momentul in care s-a nascut miscarea pentru protejarea mediului inconjurator. Cel mai potrivit loc pentru a sarbatori aceasta importanta zi a mediului a fost Parcul Natural Vacaresti. Acesta este cel mai mare spatiu verde din Bucuresti, in care isi gasesc adapostul peste 90 de specii de pasari dintre care numeroase ocrotite prin conventii internationale: mamifere, pesti, amfibieni.

Copiii angajatilor Mega Image au fost implicati intr-un atelier educativ despre ecologie in cadrul Observatorului Parcului Natural Vacaresti, apoi au plecat in expeditie pentru a observa speciile de pasari despre care au aflat informatii in cadrul lectiei deschise.

Copiii au fost surprinsi de oaza de natura aflata in mijlocul Bucurestiului si bucurosi ca au inteles amenintarile la care este supusa zona Vacaresti. Le-a fost explicata nevoia protejarii acesteia, dorindu-ne ca micutii sa devina mici ambasadori ai parcului, pe viitor.

Micutii se pot intoarce oricând intr-un parc in care convietuiesc in armonie vietuitoare alaturi de comunitatea locala.  Delta se afla in Zona Vacaresti, situata in sud-estul Bucurestiului, la aproximativ 10 minute de Piata Universitatii. Acest spatiu detine toate caracteristicile pentru a deveni prima si cea mai mare arie naturala protejata urbana din România, contribuind masiv la reducerea riscurilor ecologice intr-una din cele mai poluate metropole europene.
 
Asociatia Salvati Dunarea si Delta este o organizatie neguvernamentala de protectia mediului, care s-a impus in cei zece ani de activitate prin actiuni sustinute de advocacy pe probleme ecologice si a demonstrat prin rezultate concrete ca poate oferi solutii pentru marile provocari cu care se confrunta Delta Dunarii. De asemenea, asociatia are o activitate sustinuta si in domenii conexe protectiei mediului, detinând in portofoliu proiecte care vizeaza dezvoltarea durabila, dezvoltarea comunitara locala, managementul deseurilor, economia sociala si dezvoltarea resurselor umane, managementul apelor, campanii de informare si constientizare cu privire la protejarea mediului, antreprenoriat social etc.
 
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati: 
 
Flavia Constantin, PR Executive – 0733 244 056
Anca Echim, Fundraising Manager – 0723 224 891