Concursul isi propune sa inspire comunitatea catre refolosirea dozelor din aluminiu, in scopul realizarii unor obiecte, care puse impreuna sa redea imaginea un oras din doze. Regulamentul este disponibil pe www.candesignfestival.ro.

Esti pasionat de arta, design, mestesugit sau pur si simplu vrei sa incerci o noua experienta? Atunci nu trebuie sa ratezi prima editie a festivalului de arta creativa Can City. CanDesignFestival.ro  este o platforma dedicata tuturor, un proiect fara limita de varsta, care isi propune sa transpuna colectarea dozelor din aluminiu intr-o arta, prin realizarea de obiecte originale si creative, care puse impreuna sa redea un oras din doze. Nu exista un minim de doze necesare, astfel ca puteti realiza, chiar si din doua doze, o lucrare ce va face concurenta pentru unul dintre premii. 

Fie ca esti student la o facultate de arta, design, sau pasionat de tot ce inseamna arta creativa, Asociatia Alucro in parteneriat cu IBM Romania si Romprest  iti ofera sansa de a-ti pune in valoare talentul. Inscrierile se fac in perioada 05 noiembrie– 30 noiembrie pe site-ul dedicat concursului www.CanDesignFestival.ro. Lucrarile pot fi inscrise in una dintre cele doua categorii – elevi sau adulti. Pentru inscrierea in concurs, va recomandam sa consultati regulamentul ce poate fi gasit pe site. Pana pe 30 noiembrie ne puteti trimite cele mai reusite poze, impreuna cu o scurta descriere, iar juriul, format din reprezentanti ai organizatorilor, parteneri  ai evenimentului, specialisti in domeniu si jurnalisti, va decide care sunt cele mai bune lucrari. Premiile puse in joc sunt in valoare de 1.500 euro. 

Can Design Festival este primul festival de acest gen din Romania, organizat la initiativa Asociatiei Alucro, in parteneriat cu Romprest si IBM Romania, Asociatia Alucro fiind organizatia care deruleaza programul international Every Can Counts dedicat colectarii selective a dozelor din aluminiu. Toate lucrarile inscrise in concurs vor fi expuse in cadrul unor expozitii temporare, in locuri publice, cu scopul de a  educa populatia privind colectarea selectiva. 

Site-ul concursului www.CanDesignFestival.ro este deschis aplicatiilor. Aici puteti gasi mai multe detalii despre proiect, regulamentul complet, premii si juriu. De asemenea, ne gasiti si pe pagina de facebook www.facebook.com/CanDesignFestival sau www.facebook.com/everycancounts.ro.

Parteneri media:  TV City, 24 FUN, StopCO2, Revista Bulevard, Mai Mult Verde, Ziare.com.

Contact presa: nicoleta.talpes@imagefactory.ro