In zilele de vineri, sambata si duminica ale lunii iulie, respectiv 4-6, 11-13, 18-20, turistii prezenti pe plaja Cleopatra din statiunea Mamaia au fost invitati de organizatori sa aduca 10 doze goale, in schimbul carora ei au primit o doza de suc, bere sau energizant,  acest lucru fiind posibil multumita partenerilor acestei editii: Bergenbier , Alconor si Pronet Def. Timp de trei week-end-uri, turistii au avut atat ocazia de a colecta si recicla dozele din aluminiu, cat si de a lua parte la o serie de activitati distractive, pentru toate categoriile de varste: concursuri cu premii pentru cei care au inscris cele mai multe goluri la poarta gonflabila Every Can Counts, tombole, distractie si voie buna.

„Desi vremea nu a fost favorabila si gradul de ocupare a statiunii a fost undeva in jurul a 30% din capacitatea totala, aceasta editie a reusit sa transmita mesajul celor aflati in Mamaia, in perioada celor trei week-end-uri de ExtravaCANza. Unul dintre punctele de atractie a fost mica  expozitie de obiecte realizate din doze de aluminiu, expusa pe plaja, care a atras privirile tuturor trecatorilor indiferent de varsta. Intr-un ritm alert, inca de la primele ore am primit dozele aduse de turisti si le-am ferit informatii despre modalitatea de a continua aceasta actiune si in viata de zi cu zi, in locatiile unde sunt aparate de colectare.” Declara Adina Magsi, Director General, Asociatia Alucro.

ExtravaCANza se adreseaza celor care actioneaza responsabil fata de mediul inconjurator si calitatea vietii, prin actiuni de CSR la nivelul organizatiilor si comunitatilor, “actorilor” implicati direct sau indirect in managementul deseurilor si nu in ultimul rand, populatiei in ansamblu.
 
Despre Alucro: Asociatia Non Profit Alucro este singura organizatie din Romania care deruleaza campanii de informare dedicate colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului ca din 2011 Alucro reprezinta in Romania programul international Every Can Counts - o platforma europeana raspandita in mari tari precum UK, Irlanda, Franta, Austria - desfasoara ample activitati de informare si educare la nivel national, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborand astfel cu autoritatile Statului, companiile de profil (societati de salubritate, centre de colectare), diverse societati comerciale, ONG-uri si institutii de invatamant dar si printr-un dialog direct cu cetatenii in cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii gasiti pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro 

Contact de presa: nicoleta.talpes@imagefactory.ro