Patrula de Reciclare are noi campioni nationali! Prescolarii, elevii si profesorii din Patrulele de Reciclare din Sibiu, Arges si Harghita aduc trofeele nationale ale editiei in judetele lor si demonstreaza ca scoala ne poate ajuta pe noi, romanii, sa fim mai responsabili cu mediul inconjurator.
 
”Vrei sa luam trofeul? Haide cu DEEE-ul!” lansau, in luna august, un ultim apel catre Suporterii lor copiii si tinerii din Patrulele de Reciclare din tara. La aceasta editie, premiile nationale au fost acordate Patrulelor din judetele care si-au mobilizat comunitatile sa colecteze cele mai mari cantitati de deseuri electrice pe cap de locuitor. Pragul pentru calificare a fost de 50 g DEEE/locuitor. 
 
”Patrulele sibiene castiga pentru a doua editie consecutiv un premiu national si aceasta atat datorita eforturilor agentilor si profesorilor, dar si datorita unui adevarat fenomen de solidaritate! Sibienii i-au ajutat pe copiii lor sa depaseasca de 4 ori cantitatea-standard pentru calificarea la premiile nationale, stabilind un nou record in cadrul programului!
Ne bucuram sa-i primim ”pe podium” pentru prima oara pe tinerii din judetele Arges si Harghita. Si ei au avut un impact impresionant la nivel local.
Este un motiv de mandrie si optimism pentru copiii din Patrula, dar si pentru toti romanii faptul ca fiecare editie a acestui program depaseste cu mult recordul celei precedente. Pana acum, patrulele au reusit sa convinga romanii sa trimita la reciclare, legal si civilizat, peste 1.300.000 de kg, din care peste 510.000 kg numai in aceasta editie! Merita felicitati atat ei, cat si Suporterii lor – parintii, vecinii, firmele, institutiile si celelalte scoli care au colectat sau casat deseuri electrice pentru a-i sustine. De aceea ii vom sarbatori impreuna” declara Alexandra Arnautu, managerul programului.
 
Premiile oferite de Asociatia RoRec vor reprezenta echipamente electrice pentru uz didactic sau, la alegere,  sustinerea  organizarii unei excursii cu tematica ecologica.
 
Patrulele judetene premiate isi vor sarbatori victoria alaturi de Suporterii lor la un eco-party plin de surprize, ateliere distractive si muzica. Evenimentele vor avea loc dupa cum urmeaza:
 
25 septembrie – Ziua Patrulei de Reciclare din Arges, in cadrul Sarbatorii Reciclarii;
2 octombrie – Ziua Patrulei de Reciclare din Harghita;
4 octombrie – Ziua Patrulei de Reciclare din Sibiu.
 
Vestile bune din partea Patrulei de Reciclare continua: pe 17 septembrie incep inscrierile in editia 2015-2016! O oportunitate pentru noi gradinite, scoli si licee din toata tara sa se alature celei mai active miscari ecologiste de tineret din Romania.