Asociatia MaiMultVerde a organizat in data de 15 iunie 2016, la Tulcea, o conferinta de presa cu ocazia incheierii proiectului “Elaborarea Planului de Management Integrat al sitului Natura 2000 ROSPA0032, ROSCI0067 Deniz Tepe si al ariei naturale protejate de interes national Dealul Deniz Tepe (cod IV.70)1 si imbunatatirea gradului de constientizare publica privind importanta conservarii biodiversitatii”, SMIS-CSNR 36293. Proiectul a fost cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala in cadrul Programului Operational Sectorial Mediu, Axa Prioritara 4 – Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii, gestionat de Ministerul Mediului si Padurilor. Proiectul a fost implementat in parteneriat cu Fundatia Eco-Pontica, iar valoarea finantarii a fost de 1.163.444 lei. Proiectul se incheie in 30 iunie 2016.
 
La eveniment au participat reprezentanti ai presei locale si ai Agentiei de Protectie a Mediului Tulcea, unde s-a discutat despre importanta economica si sociala a sitului pentru comunitatile limitrofe, fiind prezentate limitarile impuse prin lege in vederea protejarii sitului, masurile care se pot intreprinde pentru protejarea speciilor si habitatelor, beneficiile economice si sociale generate de implementarea retelei Natura 2000 si principalele probleme cu care se confrunta situl. Participantii au scos in evidenta necesitatea unei  mai bune corelari a initiativelor de conservare cu cele de dezvoltare locala in scopul dezvoltarii durabile a zonei.
 
Proiectul a avut ca obiectiv asigurarea unui management conservativ eficient al sitului Natura 2000 Deniz Tepe in vederea mentinerii statutului favorabil de conservare a biodiversitatii prin sprijinirea implementarii retelei Natura 2000 in România. Pe parcursul perioadei de implementare s-au realizat studii de inventariere si cartare a speciilor de flora, fauna si habitate de interes comunitar, un studiu silvopastoral pentru determinarea capacitatii de suport a pajistilor, precum si sesiuni de informare si consultari cu factorii de interes din zona (asociatiile de crescatori de animale si proprietari de terenuri agricole) in scopul realizarii planului de management pentru siturile Natura 2000 ROSPA0032, ROSCI0067 Deniz Tepe si aria naturala protejata de interes national Dealul Deniz Tepe (cod IV.70). In urma studiilor si a consultarilor a rezultat un set de masuri de conservare pentru 41 de specii  pasari, 9 specii flora, 2 habitate de interes comunitar si 2 specii prioritare de mamifere (Spermophilus cittelus) si reptile (Elaphe quatorlineata).
 
Pe parcursul implementarii acestui proiect Asociatia MaiMultVerde a derulat si o campanie de constientizare privind importanta conservarii biodiversitatii in rindul comunitatii locale, turistilor si elevilor. Campania a debutat cu un sondaj de opinie in scopul evaluarii gradului de informare si constientizare privind aria protejata in rândul comunitatii locale, urmand mai apoi ca 200 de elevi din scolile cu clasele I –VIII din comunele Mihai Bravu, Mihail Kogalniceanu si Nalbant sa viziteze aria protejata pentru a fi familiarizati cu aria protejata si biodiversitatea acesteia la fata locului. 
 
Proiectul s–a finalizat cu depunerea planului la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, urmând a fi aprobat pâna la sfârsitul perioadei de implementare. 
 
1 Aria naturala protejata pentru care s-a elaborat Planul este formata din situl de protectie avifaunistica ROSPA0032 Deniz Tepe, cu suprafata de 1899,7 ha, de situl de interes comunitar ROSCI0067 Deniz Tepe, de 413,7 ha si de aria naturala protejata de interes national Dealul Deniz Tepe, cod IV.70, de 305 ha. Unitatile administrativ teritoriale pe teritoriul carora este localizata zona de studiu sunt comunele Mihai Kogalniceanu si Mihai Bravu, judetul Tulcea. Accesul in sit se realizeaza prin DN 22 Constanta - Tulcea - in zona S a ariei, sau prin drumul de exploatare din sudul satului Lastuni, comuna Mihail Kogalniceanu, in NE ariei protejate.