Plogging pentru România, mișcare ecologică prin sport, ce curăță de gunoaie pădurile din țară, cu sprijinul voluntarilor, lansează Ediția 3 a proiectului, care se va derula în perioada următoare în zonele Ilfov (pădurea Cernica), Constanța și Prahova. Inițiatorul proiectului este Asociația Adrenallina Media, care anunță și calendarul noilor activități din cadrul proiectului:
 Ilfov 15-16 august 2020,
 Constanța 12-13 septembrie 2020,
 Prahova 19-20 septembrie 2020.

Cei interesați să se alăture proiectului și să devină voluntari pentru unul dintre cele 3 evenimente se pot înscrie pe platforma oficială.
 
Până acum, prin acțiunile eco sportive Plogging pentru România s-au strâns aproximativ 7 tone de gunoaie și plastic din păduri. Evenimentele Plogging pentru România se vor derula respectând normele legislative în vigoare privind siguranța în contextul Covid-19: în cadrul acțiunilor, grupurile de sportivi amatori voluntari în proiect vor fi împărțiți în grupuri de maximum 10 persoane, vor respecta distanțarea și vor purta masca de protecție. 
 
Prima activitate se va desfășura în pădurea Cernica și va fi realizată în parteneriat cu Asociația Adevărații VeloPrieteni, un grup de sportivi amatori pasionați de mersul pe bicicletă.
 
Plogging pentru România Ediția 3 este finanțat de programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.
 
#Ce înseamnă plogging?
Suntem o mișcare ecologică prin alergare și sport din România, ce își propune să igienizeze zonele verzi, la nivel național, cu ajutorul voluntarilor sportivi amatori.
 
Ne propunem să curățăm de plastic și deșeuri, de sticle și gunoi menajer pădurile din România, să le lăsăm în urmă luminoase, aerisite, curate, așa cum trebuie să fie mereu. Și vom face asta în alergare sau pe bicicleta, prin evenimente eco-sportive.
 
Conceptul acesta de strângere a gunoaielor în alergare poartă numele de plogging, este de origine suedeză și este compus din 2 cuvinte: jogging + plocka up (a ridica, în limba suedeză).
 
Fiecare ediție a programului Plogging pentru România presupune aproximativ 5 ore de strâns gunoaie și deșeuri, urmate apoi de o tură de alergare, bicicletă, hiking sau alt tip de mișcare, în pădurea proaspăt curățată. Asociația contorizează kilometrii pe care îi parcurge cu voluntarii în alergare sau cu bicicleta și, bineințeles, kilogramele de deșeuri strânse, pe pagina proiectului