Asociaţia Mai Mult Verde prezintă, în premieră pentru România, prima aplicaţie mobile dedicată unui stil de viaţă responsabil, dezvoltată cu sprijinul Telekom România. Aplicaţia GreenTips se prezintă sub forma unei liste de 365 de sfaturi (”tips and tricks”), cu sugestii de acțiuni concrete și care pot contribui la adoptarea unui stil de viață verde sustenabil. GreenTips este realizată pentru smartphones cu sisteme de operare Android și iOS şi poate fi descărcată gratuit din Google Play şi AppStore. Lansarea oficială va avea loc pe 28 septembrie, în cadrul evenimentului de premieră a documentarului DEMAIN în România.

A arăta soluții, a spune o poveste ce face bine, este oare cel mai bun mod de a rezolva crizele ecologice, economice și sociale cu care se confruntă țara noastră? Documentarul Demain/Ziua de Mâine, filmul care a inaugurat Conferința pentru climă a ONU, celebra COP2 de la Paris din 2015, va încerca să raspundă acestor întrebări. În film sunt prezentate exemple din 10 ţări (Franţa şi Insula Réunion, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Finlanda, Norvegia, Islanda, India), pionieri care reinventeaza agricultura, energia, economia, democrația și educația.  Asociaţia MaiMultVerde este partenerul lansării filmului în ţara noastră şi va prezenta cu această ocazie, prima aplicaţie din România dedicată unui stil de viaţă eco. 

Utilizatorii aplicaţiei GreenTips pot accesa lista de Sfaturi sau se pot abona la Sfatul zilei pentru a primi în următoarele 365 de zile câte o recomandare ce îi va ajuta să îşi adapteze stilul de viață la capacitatea singurei planete pe care o avem la dispoziție şi a intra în cursa pentru salvarea acesteia. Pentru că acum, ne-o spun studiile, consumăm de trei ori mai mult decât Pământul poate duce, jocul serios de-a protecția mediului începe de la 270 de puncte, pe care fiecare utlizator le primeşte în cont. Pentru fiecare sfat pe care îl adopți, sau l-ai adoptat deja, ești cu două puncte mai aproape de ținta de 1.000 de puncte. Ai la dispoziție un an. Nu te grăbi, dar nici nu uita: sfaturile vin de la noi, dar decizia este a ta. Să pornim la drum! Primul pas: „înregistrează-te!”

În România, filmul este prezentat în premieră de Media Image Factory, în cadrul caravanei educaționale Guerilla Verde, cu sprijinul ECOTIC, Institutului Francez din România, IBM şi Every Can Counts România. Spectacolul de avanpremiera este programat pentru 28 septembrie 2016, începând cu orele 20.30, la Cinema Elvira Popescu, din Bucureşti. Evenimentul de lansare va fi urmat de proiecții pentru public, cu intrarea liberă, în București, Iași, Cluj, Timișoara și Brașov. Programul proiecțiilor este disponibil pe: www.guerillaverde.ro  şi pe Facebook.com/GuerillaVerde.

***
Parteneri media: Infomediu Europa, Green Report, NonGuvernamental, Gadget Report, StiriONG, Romania Pozitivă, Gala Societăţii Civile, Egirl, Zile şi Nopţi, Şapte Seri, Cinemagia, Avantaje, Cinefan, Revista Biz,  Revista Bulevard, Gratuitor, Roportal, Timisoreni.ro, LumeaInTrend.ro, In Oras.ro, StiriONG.ro, StopCO2, Ziarul Clujean, TVR Cluj, Ziarul de Iasi, TVR Iasi, Ziarul Actualitatea, TVR Timisoara, MyTex.ro, Iaşi Fun, Cultura in Iasi.ro.