In perioada 25-28 mai, va avea loc la Viscri, in Transilvania, primul Retreat De Artă Botanică, dedicat iubitorilor de natură și pasionaților de ilustrație botanică. Programul încurajează experimentul cu tehnici diverse, schițe și desenul pe diferite tipuri de hârtie, ilustrație și caligrafie, fiind totodata o ocazie excelenta de relaxare, drumeții și timp petrecut în aer liber.
 
Acest retreat este recomandat cursanților cu o minimă experiență în desen sau pictura, iar pentru cei care nu au experiență, poate fi o ocazie bună de a descoperi arta botanică. Îndrumarea este individuală, iar subiectele de lucru vor fi alese în funcție de complexitatea potrivită.  
 
In sesiunile de curs se va discuta despre compoziție, concept, abordare poetică a unui subiect botanic, despre diferite tehnici de redare, moduri de desen și de schițare folosite in ilustratia botanica. O zi va fi de lucru in aer liber, cu schițe, desen și pictură, precum si realizarea câtorva pagini de ierbar.
Programul include si o vizita la biserica fortificata din Viscri, plimbare pe dealurile din imprejurimi, precum si un picnic in natura.
 
Cursul este dedicat adulților. Copiii peste 12 ani pot participa la sesiunile de curs dacă sunt însoțiți în retreat de un adult. Numarul maxim de participanti este 10, cu respectarea normelor de siguranta si distantare impuse de pandemie. Cazarea va fi la Viscri 125, o pensiune cu mobilă tradițională și covoare țesute de mână, aflata la 5 minute de biserica fortificata din localitate.
 
Proiectul este initiat de Irina Neacşu, designer și artist botanic, membru al “American Society of Botanical Artists”, care va fi si lector al cursului de ilustratie botanica.
 
Mai multe detalii, precum si programul complet, se gasesc online pe pagina de Facebook Irina Neacsu Studio.