Adoptă un Copac!, program al asociației Viitor Plus, lansează o nouă ediție a campaniei „Plantăm speranță la distanță”, ce se desfășoară până în luna martie, luna în care sărbătorim pădurile și arborii. Campania oferă participanților posibilitatea de a se implica alături de cei dragi într-o activitate plăcută de primăvară și să planteze speranța unui viitor mai verde.

Aceasta este a patra ediție a campaniei de plantare la distanță organizată de Adoptă un Copac! În edițiile precedente au participat 2.500 de persoane care au plantat peste 15.000 puieți forestieri în toate cele 41 de județe ale țării.

Participarea la eveniment constă în alegerea unui pachet de puieți de pe site-ul programului (https://adoptauncopac.ro/plantam-de-la-distanta/) și plantarea acestora în locul ales de participant, alături de cei dragi și de comunitatea virtuala Adoptă un Copac!. Pachetele disponibile în campanie conțin specii de puieți de munte (brad și molid), de deal (gorun și frasin), de câmpie (stejar, ulm și porumbar), cât și specii de arbuști decorativi (sălcioară, lemn câinesc și cătină roșie).

„Vremurile acestea nu ne permit să ne întâlnim în număr mare pe teren și să plantăm împreună. Tocmai din acest motiv organizăm această campanie, din dorința de a oferi oamenilor un alt mod de a fi voluntari și de a contribui la un mediu mai sănătos. Arborii plantați oferă numeroase beneficii, iar activitatea în sine ne aduce mai aproape de natură!

Evenimentul de plantare de la distanță poate fi folosit ca un bun prilej pentru team building, așadar încurajăm și companiile să își implice angajații în această acțiune. După principiul: compania donează - angajații săi plantează, dăm companiilor posibilitatea și în această primăvară să ofere angajaților experiența unei plantări și implicarea de mediu: cel mai bun moment pentru a face o faptă bună și pentru a planta speranță pentru mâine este chiar azi!”
spune Teia Ciulacu, președinta asociației Viitor Plus.

În anul 2021, programul Adoptă un Copac! a plantat pe o suprafață de 36.1 hectare de teren degradat sau deșertificat peste 180.000 de puieți forestieri din specii mixte. Plantările au fost realizate în comunități rurale din sudul țării care nu dispun de fondurile necesare pentru implementarea pădurilor adiționale, precum comuna Mereni din județul Constanța comunele Goicea, Celaru, Breasta din județul Dolj, comunele Chirnogi și Dragalina din județul Călărași. La activitățile de plantare din 2021 au participat 3.000 de voluntari, atât pe câmp în activitățile organizate de echipa programului, cât și prin campaniile de plantare la distanță.

Partenerii care au sprijin demersurile de împădurire sunt: Bitdefender, BCR Asigurări de Viață, BRD Asigurări, CEZ România, Coca-Cola HBC, Dacia, Decathlon, DLOG, Dr. Reddys, DS Smith, Renania, Electronic Waste Management, Equilobe, Goldman Sachs Foundation, GOPET, Graffiti PR, Henkel, ING Tech, ISAF, Itsy Bitsy, Jumbo Holidays, Kambi, Leroy Merlin, Maersk, McKinsey, Novo Nordisk, OMV Petrom, Optiprint, Pastel, Premiere Energy, Profi, P&G, Societe Generale European Business Services, Stefanini Group, Școala Ioanid, Telekom, TeraPlast, Thoughtworks, Ursus Breweries, Xperience Media Lab și alți donatori individuali care au făcut posibile rezultatele programului.

Pentru mai multe rezultate și alte metode de implicare în programului Adoptă un Copac! intră pe site-ul www.adoptauncopac.ro

***
Despre Adoptă un copac!

Programul de împădurire a pornit în 2007, ca inițiativă a asociației Viitor Plus, iar rezultatele de până acum se reflectă în suprafața totală de 131,1 de hectare plantată prin implicarea a peste 16.000 de voluntari, în 15 comunități rurale din mai multe județe din sudul țării afectate puternic de efectele schimbărilor climatice. Adoptă un Copac! are realizări importante și reprezintă nu doar o comunitate semnificativă de voluntari și o putere impresionantă de fundraising și organizatorică, dar și o rețea de relații cu diferiți parteneri instituționali și privați.

Despre Viitor Plus
Asociația Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco. Viitor Plus - pentru oameni și natură.