Turiştii care îşi petrec vacanţa pe litoral sunt tot mai atenţi la ce lasă în urmă. Campania de conştientizare „ExtravaCANza – Şi mama reciclează!”, desfăşurată de Every Can Counts România la sfârşitul lunii iulie, a contribuit la colectarea a 1500 de kg de doze din aluminiu, de trei ori mai  mult decât ediţia din anul precedent. Cu ajutorul unui aparat inteligent de reciclare a dozelor, turiştii din staţiunea Mamaia au putut recicla dozele pe care le-au consumat, contribuind în acest fel la păstrarea curăţeniei în zonele de vacanţă. Peste 14.000 de premii au fost oferite celor care au colectat în cele nouă zile de campanie.
 
Every Can Counts România a încheiat o nouă ediţie a campaniei „ExtravaCANza – Şi mama reciclează!”, prin care în fiecare an informează turiştii cu privire la importanţa colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. În acest an, peste 15.000 de turişti au fost informaţi cu privire la desfăşurarea campaniei şi s-au implicat în activităţile desfăşurate – colectare de doze, acţivităţi sportive şi de divertisment. 
 
În zilele 14-16, 21-23 şi 28-30 iulie, organizatorii campaniei au instalat în staţiunea Mamaia un aparat inteligent de colectare a dozelor din aluminiu, prin care turiştii au putut recicla dozele pe care le-au consumat. În urma campaniei au fost colectate 1500 kg de doze din aluminiu, de trei ori mai multe decât în 2016, care vor contribui la producerea de doze noi. Turiştii care au contribuit la această acţiune au fost recompensaţi cu peste 14.000 de premii instant şi premii oferite prin tragere la sorţi. 
 
„Ediţia din acest an a campaniei „ExtravaCANza - Şi mama reciclează!” este de departe cea mai importantă din punct de vedere al cantităţilor de coze colectate. Ne bucurăm că am colectat de trei ori mai mult decât anul precedent şi continuăm să facem reciclarea mai uşoară nu doar pentru turişti, ci pentru toată lumea.” Declară Adina Magsi, Director General Alucro – Every Can Counts România.

ExtravaCANza – Şi mama reciclează! face parte dintr-o amplă campanie naţională destinată promovării, colectării şi reciclării dozelor din aluminiu.

l www.everycancounts.ro l
 
***
Parteneri: Can Pack Recycling, Zamba, RomPack Management
Parteneri media: EcoMagazin, InfoPack.ro, StiriONG, Mesager de Constanta, Criteriul National, Constanteanul.ro, IonutComan.ro, 
 
Despre Every Can Counts Romania:  Asociaţia Non Profit Alucro este singura organizaţie din România care derulează campanii de informare dedicate colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului că din 2011 Alucro reprezintă în România programul internaţional Every Can Counts - o platformă europeană răspândită în mari ţări precum UK, Irlanda, Franţa, Austria - desfăşoară ample activităţi de informare şi educare la nivel naţional, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborând astfel cu autorităţile Statului, companiile de profil (societăţi de salubritate, centre de colectare), diverse societăţi comerciale, ONG-uri şi instituţii de învăţământ dar şi printr-un dialog direct cu cetăţenii în cadrul evenimentelor publice.

www.alucro.ro l www.everycancounts.ro