"Multumim tuturor voluntarilor si companiilor care au crezut in ideea noastra si ne-au ajutat sa facem urmatorul pas cu «Let's Do It, Romania!». Vrem sa incurajam romanii din intreaga tara sa actioneze atunci cand gasesc deseuri ilegale, printr-un instrument prietenos si usor de folosit – aplicatia «Let`s Do It!». Este un mod simplu prin care fiecare dintre noi poate contribui la curatarea Romaniei”, a declarat Andrei Cosuleanu, Director Executiv "Let's Do It, Romania!".
 
Folosind aplicatia "Let`s Do It!", orice roman va putea oricand sa marcheze pe Harta Deseurilor orice deseu intalnit in oras sau in natura, pentru ca sa fie apoi raportat catre autoritati si indepartat in 30 de zile, conform legii. Voluntarul va primi constant mesaje cu statusul sesizarii, pana cand zona este curatata.
 
Pentru a crea aplicatia, echipa “Let`s Do It, Romania!” a realizat un parteneriat cu compania de software QUALITANCE, care a donat  cate un dolar pentru fiecare dolar strans in campanie. 
 
Cu ajutorul donatiilor primite, echipa "Let`s Do It, Romania!" si QUALITANCE vor finaliza dezvoltarea  aplicatiei de mobil si a celor doua  platforme online,  Harta Deseurilor si Registrul de sesizari catre autoritati, cu toate informatiile despre coordonatele GPS ale fiecarei autoritati publice locale dinRomania. Aplicatia de mobil "Let`s Do It!" va fi disponibila gratuit in Google Play si App Store si va avea pentru inceput doar caracteristicile principale, urmand sa fie dezvoltate si altele noi pe parcurs. 
 
"Aplicatia pe care am creat-o pentru «Let`s Do It, Romania!»  si care va fi disponibila gratuit reflecta misiunea si valorile QUALITANCE: coagularea comunitatii, folosirea tehnologiei drept catalizator si crearea rapida de solutii simple, care maximizeaza valoarea pe care o aducem utilizatorilor.QUALITANCE a pornit din dorinta de a schimba peisajul serviciilor software si modul in care software-ul este construit, iar acest proiect ne-a dat sansa sa contribuim la schimbarea peisajului din Romania”, afirma Ioan Iacob, Managing Partner QUALITANCE. 

Printre companiile care au sustinut campania se numara Castrol si Green Group.
 
###
“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Din 2010 si pana acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 000 000 de voluntari care au reusit sa adune peste 2.000.000 de saci (peste 22 500 de tone de deseuri), iar media de deseuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internationala “Let`s Do It, World!“.
Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati: 
Anca Banita, Communication Manager, anca.banita@letsdoitromania.ro 0724229678