Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis vă invită la sesiunea de instruire cu tema Politici publice pentru dezvoltare durabilă, destinată membrilor organizațiilor neguvernamentale, a grupurilor de inițiativă locală și partenerilor sociali cu interes în domeniul protecției mediului, proceselor de realizare și promovare a politicilor publice alternative și a proceselor de advocacy. 

Sesiunea are loc în data de 2 februarie, ora 10.00, la Hotel Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta 38), în București. 
 
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului ”Politici Publice pentru Dezvoltare Durabilă”, prin care ne propunem construirea a șase politici alternative pe șase domenii de interes: calitatea aerului, accesul la apă potabilă în spațiul public, risipa alimentară, gestionarea deșeurilor, energie și transport durabil și protejarea pădurilor.  

Sesiunea de instruire are rolul de a identifica persoanele care doresc să se implice în elaborarea și promovarea celor șase politici publice alternative. 
 
Politicile alternative sunt elaborate în grupurile de lucru organizate în cadrul Coaliției pentru Mediu și sunt coordonate de către asociațiile: Ecopolis (aer, apă), Mai Bine (risipa alimentară), Ecoteca (gestionarea deșeurilor), 2Celsius (energie și transport), Biosilva (protejarea pădurilor).
 
Sesiunea este construită pe 3 module și va avea o durată de aproximativ 5 ore: 3 sesiuni de curs, prezentare proiect și pauză de masă.

Se pot înscrie persoane din cadrul organizațiilor neguvernamentale, grupuri de inițiativă civică, universități și instituții de învățare, din București și din țară, organizatorii asigurând cazare și transport, în limita locurilor disponibile. Pot participa mai multe persoane de la o singură organizație, inclusiv voluntari.
 
Proiectul este implementat de către Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (cod SIPOCA 112992 ).
 
Înscrierile pentru participarea la sesiunea de instruiri se pot face prin completarea formularului online sau transmiterea unui mail catre oana@ecopolis.org.ro, pana la 31 ianuarie 2019.