Trei studenţi dintre cei mai pasionaţi de protecţia mediului au devenit primii bursieri Every Can Counts, în cadrul competiţiei de burse lansate în luna februarie a acestui an. Prin originalitatea eseurilor şi activitatea de voluntariat descrisă în prezentarea video, Silviu Popa, Rareş Trâncă şi Nora Thieme au arătat că merită să fie premiaţi.

Bursa de Excelenţă Every Can Counts este un program dedicat studenţilor, lansat la iniţiativa Asociaţiei Alucro, cu scopul de a stimula tinerii pasionaţi de protecţia mediului să se implice în acţiuni de responsabilizare. În perioada februarie-iunie, studenţi din centre universitare precum Universitatea Babeş Bolyai, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Sapientia din Cluj, Universitatea Ovidius din Constanţa sau Universitatea de Vest din Timişoara, s-au înscris în competiţie pentru a demonstra că nu sunt indiferenţi în faţa acestui subiect de interes pentru noi toţi.

După o evaluare atentă a înscrierilor, organizatorii au decis să ofere cele trei burse a câte 500 euro lui Silviu Gabriel Popa, student la Facultatea de Mecanică Sisteme și Echipamente Termice din Iaşi, Rareş Andrei Trâncă, student la Facultatea de Biologie şi Geologie, Universitatea Babeş Bolyai şi Nóra Thieme, studentă la Universitatea Sapientia, Cluj, Secţia Ştiinţa Mediului. Eseurile celor trei câştigători pot fi lecturate pe pagina www.everycancounts.ro, iar materialele video despre activitatea de voluntariat sunt disponibile pe www.facebook/everycancounts.ro.  

„Am fost foarte bucuros când am aflat despre această bursă care, pe lângă concursul propriu-zis al creativității unor eseuri, a premiat media din timpul anului și voluntariatul făcut de-al lungul timpului.  În sinea mea, consider că acest concurs m-a răsplătit pentru toată activitatea mea în voluntariat de până acum, destul de vastă pot spune, dar și ideea eseului meu cred ca a fost originală, pentru că în el am notat un mesaj sincer, scriind exact ce gândeam la acel moment. Îndemn toți colegii studenți să aplice la această bursă. Îi va ajuta să facă o trecere în revista a tot ce a înseamnat voluntariatul pentru ei, dar le va provoca și inventivitatea scrierii unui eseu cât mai original”! declară Silviu Popa, câştigător Bursa de Excelenţă Every Can Counts, student la Facultatea de Mecanică Sisteme și Echipamente Termice din Iaşi, anul III.

Bursa de Excelență  Every Can Counts a reprezentat o provocare încă din primul moment în care am văzut anunțul de pe afișierul  facultății. Tema propusă, oportunitatea de lărgire a orizontului într-un domeniu ușor neglijat în România și de ce nu, recompensa financiară, m-au convins să particip la această competiție. După această experiență am reușit să conștientizez mai bine importanța reciclării și chiar să particip mai activ la acest proces, văzând seriozitatea şi responsabilitatea organizatorilor. Recomand tuturor entuziaștilor ecologiei participarea la această competiție pentru a-și întreține și chiar  spori motivația pentru a continua lupta împotriva risipei resurselor. Declară Rareş Trâncă, câştigător Bursa de Excelenţă Every Can Counts Counts, student la Facultatea de Biologie şi Geologie, Universitatea Babeş Bolyai, anul I.

Asociaţia Alucro îi felicită pe toţi studenţii care s-au înscris şi îi încurajează să participe la următoarea ediţie a competiţiei, dar şi la alte concursuri, precum Can Design Festivall, ediţia a III-a (www.candesignfestival.ro), pentru care încep înscrierile în luna septembrie.  

***
Despre Every Can Counts Romania:  Asociaţia Non Profit Alucro este singura organizaţie din România care derulează campanii de informare dedicate colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului că din 2011 Alucro reprezintă în România programul internaţional Every Can Counts - o platformă europeană răspândită în mari ţări precum UK, Irlanda, Franţa, Austria - desfăşoară ample activităţi de informare şi educare la nivel naţional, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborând astfel cu autorităţile Statului, companiile de profil (societăţi de salubritate, centre de colectare), diverse societăţi comerciale, ONG-uri şi instituţii de învăţământ dar şi printr-un dialog direct cu cetăţenii în cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii găsiţi pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro 
Contact presă: office@imagefactory.ro