Patrula de Reciclare si-a desemnat premiantii locali ai editiei 2015-2016. In fiecare judet, doua echipe castiga premiile locale: Patrula cea mai activa si Patrula care a colectat cea mai mare cantitate de baterii. In Bucuresti sunt 6 premianti – 3 Patrule din fiecare categorie. In total, 88 de echipe din gradinite, scoli si licee din toata tara au excelat la promovarea colectarii selective de deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).
 
Aflati care sunt campionii vostri, pe pagina premiantilor!
 
Patrula de Reciclare incheie cu succes a V-a editie, devenind unul din cele mai longevive si ample programe de educatie de mediu din Romania. Pana acum, in cele 5 editii, Asociatia RoRec a acordat peste 400 de premii locale si nationale.
 
”Este un program care reuneste mii de oameni, prin intermediul caruia educam, responsabilizam si care, foarte important, place copiilor. Ce poate fi mai minunat decat sa-i implicam in protejarea naturii?” este de parere Carmen Vranceanu, unul din profesorii coordonatori ai programului, din judetul Prahova.
 
”Dupa primii cinci ani, putem spune ca Patrula de Reciclare a contribuit semnificativ la nivelul de informare si educatie al comunitatilor lor in ceea ce priveste colectarea deseurilor electrice. Profesorii si copiii din program au convins sute de mii de romani sa colecteze permanent deseurile electrice responsabil si civilizat, asa cum ne cere legea si respectul fata de natura si de noi insine. Peste jumatate (53%) din scolile inscrise la editia din acest an sunt cel putin la a doua participare. Avem inclusiv un nucleu al ”veteranilor” care sunt in program de cinci ani, inca de la inceput! Avem scoli si profesori multi-premiati, care au reusit sa-si repete performantele, an dupa an” spune Alexandra Arnautu, managerul programului.
 
Cele mai premiate Patrule in toate cele cinci editii sunt:
Judetul Bistrita-Nasaud  
Centrul Scolar de Educatie Incluziva nr. 1, Bistrita
Profesor coordonator Teodora Popescu
5 premii locale (Cea mai activa Patrula din judetul Bistrita-Nasaud la toate editiile), si 2 premii nationale (Cel mai activ profesor coordonator, premiu national la editia 2012-2013, Cel mai bun poster – editia )
 
Judetul Timis
Liceul theoretic ”Nikolaus Lenau”, Timisoara
Profesor coordonator Liana Budure
5 premii locale (Cea mai mare cantitate de deseuri electrice colectata in scoala/agent si Cel mai activ Profesor Coordonator la editia 2012-2013, Cea mai activa Patrula la urmatoarele 3 editii) 
 
Iar cele doua Patrule nu sunt singurele care au acumulat mai multe premii! 
 
”Prin continuitatea pe care am asigurat-o in acest program, i-am invatat pe copii si tineri doua principii fundamentale – ca trebuie sa te lupti pentru ceea ce merita si ca numai perseverenta si efortul continuu construiesc ceva de valoare.  
Suporterii programului – parintii, autoritatile locale, profesorii si elevii din alte scoli, firmele si institutiile care predau deseuri electrice pentru copiii din Patrula si ii sustin in efortul lor de a promova aceasta cauza conteaza mult. Impreuna cu profesorii coordonatori si cu ei, Suporterii, am consolidat doua idei extrem de importante pentru societatea romaneasca: simtul responsabilitatii si perseverenta” rezuma Alexandra Arnautu influenta pozitiva a programului la nivelul mentalitatii si obiceiurilor care afecteaza mediul.
 
Competitia pentru premiile nationale ramane deschisa.
Pana acum, 6 judete au castigat premii nationale: Arges, Bihor, Covasna, Harghita, Sibiu si Valcea.

”Facem 5 ani, contam pe voi. Vrem 5000 de Suporteri noi!” este apelul prin care Patrulele din Bucuresti si din toate judetele spera sa iti mobilizeze concetatenii sa trimita la reciclare minimum 50 g DEEE/locuitor, pana la 31 august 2016, pentru a castiga unul din cele 3 premii nationale. Fiecare deseu electric colectat poate insemna un premiu castigat.