Prin efort colectiv și susținut, inițiativa națională de împădurire Plantăm fapte bune în România anunță rezultatele acțiunilor de împădurire de toamnă. 310,000 de puieți forestieri și arbori și arbuști ornamentali au fost plantați în localități pe o suprafață de 64 de hectare din întreaga țară.
 

2.000 de voluntari au luat parte la acțiunile organizate pe terenuri aflate în proprietate publică. De asemenea, echipa de proiect a organizat și acțiuni cu zilieri și echipamente mecanizate, pentru a planta fie în numele companiilor care au susținut financiar inițiativa, fie acolo unde iarna timpurie a făcut imposibilă prezența voluntarilor.
 

Și acțiunile de plantare din toamnă aceasta au fost sub semnul diversității: rural și urban, în fond forestier, dar și în parcuri și curțile școlilor, cu zilieri și cu voluntari, atât puieți ornamentali, cât și forestieri, în toate formele de relief și în toate regiunile țării.
 

“La finalul sezonului de împădurire numărăm 13 ani de fapte bune în România alături de cei 50.000 de voluntari care ne-au fost alături în tot acest timp. Ne mândrim cu pădurile plantate și cu voluntarii fideli cauzei noastre pentru că suntem convinși că voluntariatul nu te face super erou dar, cu siguranță te transformă într-o variantă mai bună a ta.”, a declarat Simona Camburu, Coordonator Fundraising Plantăm fapte bune în România.
 

***

 

Partenerii naționali din 2023 sunt JYSK, OMV Petrom și Wipro. Alături de ei, se implică financiar Allianz-Țiriac Asigurări, Apa Nova, Barlinek, Dedeman, IMSAT, Kaufland România, Orange, Raiffeisen Bank, Rompetrol, Temenos și Uipath.
 

Plantăm fapte bune în România mulțumește tuturor celor care se implică în cauza pădurilor.

Detalii aici.