Sfârșitul anului 2020 reprezintă pentru Asociația Zi de Bine un nou început. Astfel, pe lângă cauzele ONG-urilor partenere curatoriate lunar, asociația prezintă proiectul său propriu: reamenajarea unei importante secții din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului din București -  secția de Pediatrie IV - boli digestive, pentru care este necesar un buget de 210.000 EUR.  
 
50.000 de copii ajung anual la INSMC, iar dintre aceștia câteva mii au patologii digestive. Pentru ei se vor renova cabinetele medicale, saloanele, băile și spațiile comune, iar ambulatoriul INSMC va fi dotat cu aparatura necesară fiecărui cabinet în parte. Designul interior va fi asigurat de Adela Pârvu. Sponsorii care au răspuns „prezent” acestui proiect sunt: PROFI, SYNERGY Construct, Skoda România, Mapei România și Synevo.
 
“Pentru noi, sfârșitul anului acesta nu reprezintă un capitol încheiat, ci un nou început. După proiectul #scutpentruspitale în care am reușit să aprovizionăm peste 100 de spitale din țară în plină pandemie, după proiectul #ziddebine în care am transformat un perete chiar din curtea INSMC într-o pictură murală menită să aducă putere și alinare copiilor care sunt internați aici, iată că acest proiect va aduce un BINE și în interior. Vrem să aducem #Curățenie&Culoare! Astfel, pentru copiii care ajung anual la INSMC confruntându-se cu boli digestive de cauză infecțioasă sau cu afecțiuni hepatice și care sunt nevoiți să se oprească pentru o clipă din a copilări, vom transforma secția într-un spațiu prietenos, colorat și, cel mai important, curat!” au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine. 
 
Din suma totală de 210.000 EUR, pentru reamenajarea secției de pediatrie vor fi alocați 150.000 EUR, iar restul de 60.000 EUR vor asigura dotarea ambulatoriului INSMC cu toată aparatura necesară fiecărui cabinet. Secția de Pediatrie IV este formată din 6 saloane cu câte 3 paturi dedicate mamelor, plus 3 paturi pentru copii, 4 rezerve, un cabinet dedicat șefului de secție, 2 cabinete pentru asistente, o magazie și 2 holuri. Suprafața totală a spațiului ce urmează să fie renovat este de 531 mp.

„Ne dorim foarte mult să aducem secția noastră la standardele actuale prevăzute în normativele privind organizarea secțiilor de pediatrie. Aici tratăm în fiecare an aproximativ 1.500 de pacienți. Ne dorim ca echipa medicală să le ofere îngrijirile atât de necesare, în cele mai bune condiții. Avem 28 de paturi pentru copii, repartizate în 6 saloane și 4 rezerve pentru care, în  momentul de față, se impune o nouă renovare. Internarea în sine este un eveniment neplăcut pentru oricine și ne dorim ca pacienții noștri, împreună cu părintele însoțitor, să beneficieze de un ambient plăcut”,  a declarat Mirela Covacesc, Șef Secție Pediatrie IV - Medic Primar Pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului. 
 
Banii strânși de Asociația Zi de Bine vor fi folosiți pentru întreg procesul de renovare, de la demontarea obiectelor existente, la montarea tapetului tarkett, zugrăvitul cu lavabilă albă Apla antibacteriană, înlocuitul prizelor, întrerupătoarelor și caloriferelor din saloane (inclusiv realizarea racordurilor), realizarea instalațiilor în băi. De asemenea, Asociația își propune să achiziționeze și mobilier nou pentru fiecare încăpere. 

„Iată că pasiunea pentru design și dorința de a face BINE se întâlnesc din nou, în cadrul acestui proiect minunat dezvoltat de Asociația Zi de Bine. Îmi doresc să realizez pentru copiii care ajung la INSMC un loc magic, de poveste, care să îi ajute să uite pentru o clipă că se află de fapt într-un spital. Cei mici au nevoie de confort, de culoare, iar eu sunt pregătită și nerăbdătoare să îmi pun în aplicare cele mai vesele idei”, a adăugat Adela Pârvu, designer.
 
Cei care doresc să se alăture acestui proiect pot:
• Să direcționeze 20% din impozitul pe venit sau profit către Asociația ZI de Bine
• Să își doneze ziua de naștere în platforma Galantom 
• Să contribuie prin alte metode detaliate aici
 
***
Asociația Zi de Bine aniversează 10 luni de la înființare. În această perioadă a reușit să finanțeze 10 cauze lunare, să atragă zeci de mii de donatori persoane fizice,  sute de companii și să strângă peste 1.500.000 de EUR în total. 
 
Scopul asociației este de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local. 
 
Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.
 
Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro