UNICEF a livrat luni câteva mii de materiale de protecție personală către două spitale din București, într-o acțiune derulată ca parte a activităților întreprinse de organizație pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Livrările vor continua în această săptămână către alte instituții medicale din București, dar și către comunități din județele Brașov și Bacău.

Spitalului Universitar de Urgență București a primit luni de la UNICEF 22.000 de mănuși, 3.000 de combinezoane, 432 de viziere, 576 de halate chirurgicale, 1000 de halate de unică folosință și 240 de perechi de ochelari de protecție, pentru personalul medical al instituției. Tot luni, Institutului National de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" i-au fost livrate 2.950 de combinezoane, 756 de halate chirurgicale, 2.000 de halate de unică folosință, 22.000 de mănuși, 240 de perechi de ochelari și 30.000 de măști chirurgicale.

În cursul acestei săptămâni, alte transporturi vor ajunge la Maternitatea Bucur și Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului Prof. Dr. A. Rusescu. UNICEF va distribui, de asemenea, mii de materiale de protecție personală – măști chirurgicale, halate de unică folosință și mănuși de protecție – primăriilor Brașov, Bacău, Moinești, Colonești, Corbasca și Buhuși.

Valoarea materialelor de protecție personală, în greutate totală de 7,5 tone, livrate în această săptămână este de 273.000 de dolari, materialele fiind primite de Reprezentanța UNICEF în România de la Divizia de procurare a organizației din Copenhaga. În total, UNICEF va livra 11.865 de combinezoane, 131.650 de măști chirurgicale și 10.000 de măști FPP2, 1.000 de viziere, 12.732 de halate de unică folosință, 119.600 de mănuși de protecție, 1.000 de perechi de ochelari.

"Într-un spital de urgență, materialele de protecție sunt mereu binevenite, astfel că mulțumim UNICEF pentru sprijinul acordat acum, în apropierea sărbătorilor de iarnă. Purtarea echipamentelor de protecție înseamnă atât protejarea personalului medical, cât și a pacienților noștri. La Spitalul Universitar de Urgență București vin zilnic sute de pacienți, atât la Unitatea de Primiri Urgențe, cât și în Ambulatoriul Integrat și tuturor le oferim îngrijirile necesare în condiții de siguranță", a declarat Prof. Dr. Pop Corina Silvia, Director Medical Spitalul Universitar de Urgență București.

„Vreau să mulțumesc UNICEF pentru tot ajutorul pe care ni l-a dat în această perioadă. Tot personalul din Institutul ‘Matei Balș’ are nevoie de aceste echipamente de protecție pentru a putea îngriji, în condiții de siguranță, pacienții. Acest dar de Crăciun a venit într-un moment foarte potrivit, în așa fel încât să putem trece această perioadă de sărbători în condiții bune și pentru noi, și pentru pacienții noștri”, a declarat Directorul Medical al Institutului National de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", Dr. Cătălin Apostolescu.

„Prin această acțiune concretă, UNICEF furnizează materiale de protecție esențiale profesioniștilor dedicați care se află în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19. Sistemul medical din România a fost, în ultimele luni, solicitat la maximum și suntem bucuroși că putem contribui, prin aceste materiale, la protecția celor care muncesc neobosit pentru a proteja sănătatea persoanelor celor mai vulnerabile. Să nu uităm însă că vaccinurile oferă cea mai eficientă protecție, pentru noi și pentru cei dragi, împotriva COVID-19”, a declarat Gabriel Vockel, Reprezentant adjunct al UNICEF în Romania.

În 2020, la nivel global, UNICEF a achiziționat bunuri și servicii în valoare de 4,468 miliarde dolari pentru copii. De la începutul pandemiei de COVID-19, UNICEF a livrat provizii medicale pentru a susține țările în lupta împotriva COVID-19, cu scopul de a-i proteja pe copiii cei mai vulnerabili. La data de 17 decembrie 2021, UNICEF livrase 655,452 de milioane de vaccinuri anti COVID-19 în 109 țări, 726,6 milioane de seringi în 99 de țări, 389,9 milioane de măști chirurgicale, 291,7 milioane de mănuși, 23,4 milioane de măști N95, 10.3 milioane de halate de unică folosință și 40.084 de concentratoare de oxigen.

***

Despre UNICEF
UNICEF este prezent în România și în alte 190 de țări și teritorii pentru a promova supraviețuirea și dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescență. În România, UNICEF lucrează împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorități locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naționali și internaționali și mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație timpurie de calitate și la școală, pentru protejarea adolescenților și monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecție socială și pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa, vizitați https://www.unicef.org/romania/ro.

Urmăriți UNICEF în România pe Facebook și Instagram.