Medici specialisti, personalitati din mediul academic medical, psihologi si Educatori Perinatali SAMAS vor dezbate solutii privind prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala si vor prezenta metode practice pentru nasterea naturala si alaptarea in cazul prezentei acestor infectii. In cadrul evenimentului vor fi comunicate si rezultatele screening-ului national de evaluare a factorilor de risc pentru bolile cu transmitere sexuala – hepatite cu virus B si hepatite cu virus C si HIV de catre Institutul National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals”.
 
Aproximativ 50% dintre mamele cu ITS transmit aceste infectii copiilor  
Potrivit medicilor specialisti, o mama care prezinta ITS poate transmite infectia copilului ei, in timpul nasterii. Statisticile arata ca aproximativ 50% dintre mamele infectate transmit aceasta infectie nou-nascutului, care o poate dobândi la nivelul ochilor, rectului, vaginului si peretelui posterior al gâtului.  In România, intre 30 – 40% dintre bebelusii infectati pot dezvolta complicatii, printre cele mai frecvente fiind conjunctivita si pneumonia.
 
In acest context, Asociatia SAMAS propune o serie de teme de discutie pentru comunitatea medicala. Modalitatile de interventie preventiva, monitorizarea tratamentului infectiilor cu transmitere sexuala ce pot afecta sarcina, metodele de screening si tratamentul infectiilor cu transmitere verticala sau dificultatile in programul de vaccinare pentru infectia cu HPV vor fi câteva dintre subiectele abordate in cadrul simpozionului
 
Participarea este GRATUITA

Coordonate:
Data: 13 mai - 14 mai
Orele: 
13 mai, 8:30 - 14:00
14 mai, 9:00 - 13:30
Loc:
Academia Europeana HIV/SIDA si de Boli Infectioase a Institutului National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals”
Adresa: Str. Dr. Calistrat Grozovici, Sector 2, Bucuresti