La Iasi, in intervalul orar 15.00-17.00, la Casa Studentilor Iasi a avut loc o Gala „10 ani de solidaritate” - prin care am comemorat impreuna momentele deosebite traite in cei zece ani, in care iesenii si-au afirmat solidaritatea,  prinzandu-se simbolic in „Funda Umana”.
La Constanta, intre orele 14.00-15.00, pe esplanada City Park Mall Constanta, a fost realizata “Funda Umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate HIV” si va fi tinut un moment de reculegere pentru persoanele care au decedat din cauze legate de HIV/SIDA.
 
La Tg. Mures, la ora 12.00, a avut loc o conferinta de presa in foaierul Teatrului National, urmata de o campanie stradala de informare privind prevenirea transmiterii HIV si promovare a testarii voluntare in Piata Teatrului si Piata Trandafirilor. La 13.30 se va organiza “Funda umana”, ce va fi urmata de un mars comemorativ pentru victimele SIDA.
 
“Este datoria noastra sa mentionam din nou importanta prevenirii transmiterii infectiei cu HIV, mai ales ca ultimele date afirma ca 41,7% dintre cazurile noi de persoane depistate cu HIV in Romania, sunt tineri cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani, acesta fiind segmentul cel mai expus riscului de imbolnavire. De asemenea, pentru ca in cei 10 ani am simtit solidaritatea comunitatii, si in acest an, vom reaprinde candela sperantei pentru cei care lupta in continuare cu HIV si ne vom gandi la cei care nu mai sunt” – a declarat dna Angela Achitei, presedinte ADV Romania.
 
Mentionam ca de la aparitia HIV in Romania (1985), au decedat 6770 de persoane infectate, iar la nivel national traiesc 13 535 de persoane cu HIV, diagnosticate. In ultimul an au aparut noi cazuri de infectare, diagnosticate la adulti, heterosexuali -10 in judetul Iasi, 5 in Mures si 21 in Constanta. (sursa: Compartimentul pentru Monitorizarea si Evaluarea Infecţiei HIV/SIDA in Romania – INBI “Prof.Dr.M.Bals) 
 
Mai multe informatii si imagini de la evenimentele de pe 2 decembrie a.c., realizate in cadrul campaniei “Deschide-ti inima. Sunt la fel ca tine!”, pot fi accesate pe www.fundaumana.ro si conturile FB- Impact direct ADV, Funda Umana si ADV Romania.
Evenimentul din acest an este sustinut prin proiectul „IMPACT DIRECT!” implementat in Iasi, Constanta si Mures de ADV Romania, in parteneriat cu CARITAS Norvegia. 

„Impact direct” este si finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, si are un buget de 166,666.00 Euro, din care 150.000 Euro finantare nerambursabila. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.
Pentru alte detalii poate fi contactata dna Mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania (tel. 0740513864, email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro) .