La nivel național, datele statistice arată că 40% dintre copii trăiesc în sărăcie extremă în România, 13,8% dintre elevii de clasa a VIII-a nu merg la liceu, 4 din 10 elevi au nevoie de intervenții individualizate pentru a corecta lacunele educaționale. Gradul de absolvire a școlii și ratele de abandon școlar sunt, de asemenea, corelate cu ratele sărăciei, mulți copii din familii defavorizate abandonează școala undeva între clasa a IV-a și a VIII-a.

 

În acest context, Organizația Umanitară CONCORDIA și PEPCO România au continuat parteneriatul strategic, pentru al cincilea an consecutiv, prin proiectul „Educație pentru toți copiii“ care a avut ca scop principal sprijinul copiilor din medii vulnerabile prin oportunități de educație de calitate și particularizată pe nevoile lor și activități de timp liber care să le aducă abilități conexe educației. Prin acest proiect 156 de copii au primit sprijin pentru educație de calitate și echitabilă, pentru dezvoltarea competențelor civice și au avut acces echitabil la oportunități de timp liber de calitate. Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 12 luni în șase dintre locațiile Organizației Umanitare CONCORDIA din Odobești (județul Dâmbovița), Ploiești și Ariceștii Rahtivani (judeţul Prahova).

 

Prin acest program, 156 copii din programele CONCORDIA au primit sprijin educațional și rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru începutul noului an școlar. Copiii au participat la acțiuni de educație non-formală și de timp liber, la activități sportive, artistice, sesiuni de lectură, ateliere de pictură și decorațiuni. Pe perioada verii, toți copiii au mers în tabere sau în excursii.

 

Începând cu luna octombrie, parteneriatul cu PEPCO România va continua cu noul proiect “Educație pentru toți copiii, Ediția 2”, care va oferi șansa la o viață mai bună pentru 145 de copii, prin educație de calitate și acces echitabil la oportunități de timp liber: teme școlare, activități remediale și meditații, ateliere pentru dezvoltare personală și vocațională, acțiuni de ecologizare, tabere și excursii de vară și pregătirea pentru întoarcerea la școală prin campania Back to school by Pepco.

 

 „Educația copiilor din medii vulnerabile este deosebit de importantă, deoarece acești copii sunt adesea mai expuși riscului de a rămâne în urmă din punct de vedere educațional și social. Accesul la educație este o primă măsură esențială. Asigurarea accesului copiilor vulnerabili la educație de calitate și la un program preșcolar de calitate poate face o diferență semnificativă în dezvoltarea lor ulterioară. Educația este singura cale prin care reușim să rupem sărăcia intergenerațională. Și nu am putea reuși fără parteneri strategici, așa cum este PEPCO România.”, declară Diana Certan, Director Executiv Comunicare și Fundraising CONCORDIA România.

 

***

 

Despre CONCORDIA România

CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an. Pentru mai multe informații accesați www.concordia.org.ro.

 

Despre PEPCO România

Pepco este lanțul de retail european cu cea mai rapidă creștere, oferind îmbrăcăminte pentru întreaga familie și bunuri de uz casnic. Motto-ul rețelei „Descoperă calitatea, bucură-te de preț” atrage în fiecare lună milioane de clienți. Compania are aproape 4.000 de magazine și este prezentă în 20 țări din Europa. În prezent, rețeaua are peste 25.000 de angajați, dintre care aproximativ 3.000 doar în România.  

La nivel de grup, Pepco desfășoară activități extinse în domeniul dezvoltării durabile pe baza unei strategii care acoperă toate domeniile ESG. Scopul companiei este de a implementa și de a oferi clienților soluții durabile prin reducerea impactului activității asupra mediului și ajută clienții să facă alegeri mai informate și benefice pentru planetă, în fiecare zi. Din punct de vedere social, își propune să diminueze inegalitățile și să ofere șanse egale la un start bun în viața de adult copiilor și adolescenților. Nu în ultimul rând, investește în dezvoltarea angajaților și îi încurajează să se implice în acțiuni de voluntariat. Pentru mai multe informații accesați www.pepco.ro