Anul acesta, cu ocazia acestei zile, FEDRA trage un serios semnal de alarma, catre decidentii politici si catre publicul larg, cu privire la discriminarea cu care se confrunta zi de zi persoanele cu autism din Romania si familiile lor. Totodata reprezentantii FEDRA cheama la solidaritate si la intelegerea impactului remarcabil pe care incluziunea sociala si accesul la educatie si interventii specializate il au asupra dezvoltarii si maximizarii potentialului fiecarei persoane cu autism.
 
In Iasi, Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR), filiala Iasi, impreuna cu partenerii locali: Fundatia „Star of Hope Romania”, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia „Ancora Salvarii” si Asociatia „Surasul albastru”, au pregatit actiuni si manifestari publice, in cadrul celei de-a VII-a editie a Campaniei „Arata ca iti pasa!”, printr-o serie de evenimente publice dedicate copiilor si tinerilor cu autism.  
Evenimentele din cadrul proiectului se vor desfasura dupa urmatorul calendar: 
 
26 martie / ora 11:00 - Conferinta de presa in Sala Mare a Primariei Iasi; 
26 martie / ora 18:00 – Motel Bucium - Seara caritabila pentru strangerea fondurilor necesare amenajarii unui Cabinet de logopedie. Moderatorii serii vor fi:  Cristian Gretcu si Florin Constantin.
 
31 martie / orele 9:00 – 14:00 – Ziua Portilor Deschise la ANCAAR Iasi – str. Apelor 6,  Punct Termic;
1 aprilie / orele 12:00 – 13:00  - Marsul diversitatii pe traseul Piata Unirii – Sala Polivalenta;
1 aprilie / ora 13:00 – Sala Polivalenta - SPORT=SOLIDARITATE, meci de fotbal intre echipele Liberto si Blue Team. Echipa Blue Team este formata din reprezentanti ai autoritatilor locale, oameni de afaceri, fosti si actuali sportivi. Evenimentul va fi moderat de Paul Costas.
2 Aprilie / ora 19:30 – Primaria Iasi – Aprinderea luminii albastre, precedata de un moment demonstrativ de zumba si lansarea baloanelor albastre.
 
Alaturi de Palatul Roznovanu, care gazduieste Primaria Iasi, vor fi iluminate in albastru si Camera de Comert si Industrie Iasi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad”, Cladirea de birouri Antal International Network, Cladirea Grupului de firme CONEX, Rondul din Piata „Mihai Eminescu”.
Pe langa acestea,  in cadrul campaniei, vor mai fi organizate: workshop-uri cu studenti ai Universitatii „Alexandru Ioan Cuza“, elevi ai Scolii „Bogdan Petriceicu Hasdeu“, activitati de socializare cu parintii.
 
Parteneri locali: Primaria Iasi, Camera de Comert si Industrie Iasi, Universitatea „Al.I.Cuza”, Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa”, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad”, Universitatea de Arte „George Enescu” – Facultatea de Teatru, Grupul de firme Conex, Antal International Network, Pro Image, Rodotex, Wink, Directia judeteana pentru Sport si Tineret, Clubul de dans The Sky, Clubul de Zumba cu Lucian, Asociatia „Managementul Vietii”, Dentesse Kids&Teens, XEROX, Avon, Motel Bucium, Academia Show, GIMNIS, Fonoteca Excelentei.

Parteneri media: TVR Iasi, Ziarul de Iasi, Iasi Fun, Radio Hit, Radio Impact, Glare.
 
###
Autismul este o tulburare complexa, neurobiologica, ce afecteaza comunicarea, relatiile sociale si comportamentul persoanei. Conform celor mai recente cercetari, autismul afecteaza 1 din 100 de copii. Autismul transcende toate granitele sociale, culturale si geografice, si a devenit o criza globala in sanatatea publica, avand cel mai rapid ritm de crestere. 
 
Pentru mai multe detalii va rugam contactati:
Carmen Gherca, presedinte ANCAAR Iasi, presedinte FEDRA
Tel: 0729 914094, e-mail: contact@ancaar-iasi.ro