Estuar, cea mai mare organizație nonguvernamentală din domeniul sănătății mintale din România, organizează Action. On Mental Health, o proiecție de scurtmetraje care au ca subiect sănătatea mintală. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Short Film Breaks și Mental Health Europe și are loc pe 8 decembrie, de la ora 16:00, la ARCUB Gabroveni.
 
„Ne bucurăm de fiecare dată când putem face un proiect care să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra problemelor de sănătate mintală, la provocarea conversațiilor pe subiect și, indirect, la reducerea stigmei. Acesta este și scopul Action. On Mental Health, iar ce face evenimentul să fie și mai frumos este că aduce împreună perspective de pe mai multe continente”  - a declarat Amedeea Enache, Director, Fundația Estuar.

Scurtmetrajele proiectate la eveniment au fost selectate de echipa Estuar dintre peste 150 de filme înscrise la categoria Best Mental Health Short Film, deschisă în premieră la ediția din acest an a festivalului Short Film Breaks. Cu premii/prezență la festivaluri internaționale, precum Go Short (Netherlands), Curtas Vila do Conde (Portugal), Still Voices (Ireland), Moscow Shorts (Russia) sau Los Angeles IFF (USA), filmele tratează probleme precum depresie, anxietate, sindrom post traumatic, suicid, izolare, burnout, adicții sau psihoză. Produse în țări ca Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Croația, Franța, Germania, Iran, Irlanda, Marea Britanie, Olanda, Rusia, Slovenia, Suedia, Statele Unite ale Americii și Ungaria, scurtmetrajele acoperă diferite genuri: dramă, experimental, animație sau comedie și au bugete cuprinse între 100 și 30.000 de dolari. Scurtmetrajele vor rula în limba engleză.

Biletele la Action. On Mental Health pot fi achiziționate de pe www.iabilet.ro, din magazinele Flanco și din rețeaua iabilet.ro/retea.

***
Despre Fundația Estuar
Estuar este cea mai mare organizație non-guvernamentală din România care lucrează cu și pentru persoane diagnosticate cu boli mintale. Cu centre de zi în București, Ploiești, Cluj și Giurgiu, Estuar oferă beneficiarilor săi diferite servicii, printre care consiliere psihiatrică, psihologică și vocațională, servicii de prevenție și recuperare sau terapie ocupațională.

Despre Short Film Breaks 
Short Film Breaks este singurul festival de film care are loc în companii private, ONG-uri și librării și care își propune promovarea filmului independent. Câteva mii de oameni participă anual la evenimentele SFB, în cadrul proiecţiilor din spaţii mai mult sau mai puţin convenţionale: corporaţii şi ONG-uri din mai multe orașe din România, diferite locaţii din Nepal, Indonezia, Tanzania și Guatemala. 

Despre Mental Health Europe
Mental Health Europe este o rețea europeană de organizații neguvernamentale angajate în promovarea sănătății mintale, prevenirea stresului, îmbunătățirea îngrijirii, advocacy pentru incluziunea socială și protecția drepturilor (ex) utilizatorilor serviciilor de sănătate mintală, persoanelor cu dizabilități psihosociale, familiilor și îngrijitorilor acestora.