Excelenta sa a discutat cu bolnavii internati in unitatea cu paturi si cu cei aflati in centrul de zi, precum si cu medicii si asistentele care ingrijesc adultii si copiii care sufera de o boala incurabila.

„As vrea sa felicit personalul HOSPICE Casa Sperantei. Este un loc minunat. In Marea Britanie, avem o traditie indelungata privind ingrijirile paliative, iar Hospices of Hope a adus aici, in Romania, bunele practici in acest domeniu. Din pacate, nevoile sunt foarte mari. Sunt foarte multi romani care au nevoie de aceasta ingrijire paliativa”
a afirmat Paul Brummel la finalul vizitei.

La randul sau, Alex Padureanu, director executiv al HOSPICE Casa Sperantei, a declarat: „Am fost norocosi sa avem alaturi de noi Ambasada Marii Britanii, de la inceputurile organizatiei. Au sustinut proiectele noastre de la inceput. Exista, de exemplu, un protocol semnat intre HOSPICE Casa Sperantei si Ministerul Sanatatii sub patronajul Ambasadei Marii Britanii. Ma bucur ca Excelenta sa Paul Brummel continua traditia inceputa de predecesorii dansului. Domnia sa a fost la inaugurarea cladirii inainte de inceperea furnizarii serviciilor si a insistat sa se intoarca pentru a vedea centrul functionand”.

Centrul de ingrijire paliativa HOSPICE Casa Sperantei din Bucuresti a fost inaugurat in septembrie 2014 si furnizeaza servicii complete de ingrijire paliativa pentru copiii si adultii care sufera de boli incurabile si pentru familiile acestora. Serviciile sunt oferite in centrul de zi, ambulatoriu, la domiciliu pacientilor si in unitatea proprie de internare.

HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip. 
Organizatia isi desfasoara activitatea in Brasov si Bucuresti, ingrijind copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. 

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.