Omid și Alina vor lucra alături de cei mai buni absolvenți ai Inside Academy, cursul de design interior inițiat de ei. Omid Ghannadi și Alina Vîlcu, cunoscuții arhitecți din emisiunea „Visuri la cheie” de la PRO TV, vor decora două case de tip familial pe care Hope and Homes for Children le va construi în Sectorul 4 al Capitalei, componentă a procesului de închidere a Centrului de Plasament „Robin Hood”. Alina și Omid vor lucra împreună cu cei mai buni absolvenți ai Inside Academy, cursul de design interior non-formal inițiat în această primăvară. 

În luna aprilie, Omid Ghannadi și Alina Vîlcu au lansat prima ediție a cursului de design interior Inside Academy. Pe parcursul a 12 module, cursanții au avut ocazia să își însușească noțiuni practice despre amenajarea unui spațiu rezidențial, de la funcționalitatea unei locuințe, economie, lumină și culoare până la finisaje, mobilier și texturi. În cadrul acestui curs, Omid și Alina au vrut să combine activitatea lor cu implicarea într-o cauză socială, să susțină prin ceea ce fac o nevoie a comunității.

Alina și Omid sunt apropiați de Hope and Homes for Children, susținând cauza Fundației atât prin participarea la evenimentele organizate de aceasta, cât și prin implicarea efectivă în competiții de alergare în cadrul cărora au și adunat bani pentru cazurile susținute de Fundație. Pentru prima ediție a Inside Academy au ales să susțină din nou proiectele Hope and Homes for Children. Prin urmare, o parte din contravaloarea cursului a fost direcționată către Hope and Homes for Children și proiectele de închidere a orfelinatelor pe care Fundația le desfășoară de 20 de ani în România. 
În plus, Omid și Alina, alături de cei mai buni cursanți ai școlii, se vor ocupa de decorarea și mobilarea a două case de tip familial dezvoltate de Hope and Homes for Children în cadrul procesului de închidere a Centrului de Plasament „Robin Hood" din Sectorul 4 al Capitalei. 
 

„De ani buni, Hope and Homes for Children are mereu grijă să mă țină în formă, atât pe interior, cât și pe exterior. Picioarele mele au alergat câteva maratoane bune pentru campaniile lor, iar ei au avut de fiecare dată grijă de gimnastica mea emoțională. Ca arhitect, știu sigur că cele mai frumoase clădiri și orașe ale lumii nu ar fi putut fi construite vreodată fără oameni sau fără niște nebuni care să viseze. Numai împreună putem crea magie și ține de fiecare dintre noi să pună umărul la clădirea acelei lumi în care spunem că vrem să trăim. Pentru noi cei din gașca Inside Academy lumea e mai frumoasă când copiii sunt fericiți, așa că suntem extrem de norocoși să le oferim acestor 12 magnifici de la “Robin Hood” un loc pe care să-l poată numi <<acasă>>
”, a spus arhitectul Omid Ghannadi.

În luna iulie a acestui an au început lucrările de construcție ale Casei „Cavalerii”, prima dintre cele două case de tip familial care va fi dezvoltată de Hope and Homes for Children și Holcim România în Sectorul 4. Când casa va fi finalizată, aici se vor muta 12 copii care provin din Centrul de Plasament „Robin Hood”. Alți 12 copii din centrul de plasament se vor muta în cea de-a doua casă de tip familial, pentru care lucrările de construcție urmează să demareze în curând. Omid și Alina se vor întâlni cu copiii din centru a afla de la ei care le sunt nevoile și dorințele, astfel încât casa în care se vor muta să fie cu adevărat „acasă” pentru ei.

”Primul meu contact cu HHC a fost in urma cu aproape 4 ani, atunci când au făcut posibilă renovarea de către echipa Visuri la Cheie a apartamentului Anișoarei Bordei, mama celor 7 copii. Am rămas cu gândul la aceasta mână de oameni care schimbă vieți, și nu de puține ori m-am întrebat  “cum, cu ce resurse?”. M-am reîntâlnit cu HHC în urmă cu un an. I-am cunoscut mai îndeaproape, mai ales că un membru din echipa HHC a fost student Inside Academy. Și am înțeles că resursele care fac miracolele să se întâmple sunt întotdeauna interioare. Sunt dedicație, iubire, empatie, maturitate și verticalitate. Și aceste resurse interioare generează resurse exterioare, care fac posibile schimbări. Simt că este un privilegiu atunci când munca mea aduce binele în viața altora. Și, de fapt este un privilegiu să îmi fac meseria alături de oameni care mă inspiră și mă motivează să descopăr cele mai bune părți ale mele”,
a declarat arhitectul Alina Vîlcu.

Casa de tip familial este un serviciu care oferă copiilor și tinerilor un mediu cât mai apropiat de cel familial. Într-o casă trăiesc maximum 12 copii care primesc găzduire, îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă. În total, Hope and Homes for Children a construit 105 case de tip familial și a închis 56 de instituții de tip vechi (orfelinate) în cei 20 de ani de activitate în România.

Omid Ghannadi susține Fundația Hope and Homes for Children din 2017. Alături de Team Hope, echipa de alergători fundraiseri ai Fundației, el participă la fiecare ediție a Maratonului și Semimaratonului București, unde aleargă și adună bani împreună cu prietenii lui, printre care s-au numărut Dragoș Bucur, Adela Pârvu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu. În luna iunie a acestui an, Omid Ghannadi a primit titlul de Ambasador Team Hope, în cadrul unui eveniment organizat de Hope and Homes for Children la Reședința Ambasadorului Marii Britanii la București. Omid se implică în proiectele Fundației și este alături de copiii din programele Hope and Homes for Children ori de câte ori are ocazia. La invitația lui Omid, s-a alăturat și Alina Vîlcu ca susținător al Hope and Homes for Children și a alergat la Semimaratonul București 2017. 
 
***
Despre Hope and Homes for Children România
Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 56 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 105 case de tip familial, 5.185 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 455 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 28.436 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 1.015 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.922 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 879 în regim de urgență şi 8.546 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, 49.255 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2026 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.