• Aflată la cea de-a treia ediție, campania „Darnic pentru Educație” a venit în acest an cu o serie de surprize și schimbări prin care Moșul cel darnic și bun, alături de spiridușii săi magici, poate contura și împacheta frumos poveștile micilor cititori;
  • Organizată de Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială, campania are anul acest două componente principale: 201 copii din 6 comunități ieșene vulnerabile au primit în dar cadouri pregătite cu suflet de spiriduși și, totodată, comunitatea școlară din Bohotin, formată din 87 de copii, se va bucura de opt colțuri de lectură complet amenajate.
  • Fondurile dedicate amenajării colțurilor de lectură provin atât din donațiile realizate pe platforma de strângere de fonduri galantom.ro, cât și din sponsorizări. Colțurile de lectură vor fi amenajate începând cu februarie 2024.

 

Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială a lansat în luna noiembrie campanie „Darnic pentru Educație” cu scopul de a aduce magia în dar de sărbători pentru copiii din comunitățile ieșene vulnerabile. Prin intermediul campaniei, asociația a ajuns cu darurile mult dorite la 201 copii din 6 comunități ieșene vulnerabile și, totodată, va amenaja opt colțuri de lectură la școala din Bohotin.

 

Aflată la cea de-a treia ediție, campania „Darnic pentru Educație” a venit în acest an cu o serie de surprize și schimbări. Pe lângă mărirea numărului de comunități în care asociația și-a propus să ajungă, există și o componentă dedicată special educației: o campanie de strângere de fonduri prin intermediul căreia vor fi amenajate, începând cu februarie 2024, opt colțuri de lectură în comunitatea școlară din Bohotin, formată din 87 de copii, comunitate în care Asociația Antonia pentru Educație dezvoltă programe de educație și literație de anul acesta.

 

Magia „Darnic pentru Educație” a început în momentul în care copiii i-au trimis fiecare câte o scrisoare lui Moș Crăciun, scrisorile lor cuprinzând dorințele colorate ce pot prinde contur chiar de sărbători. Ulterior, Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială a mobilizat o comunitate întreagă de oameni generoși, proveniți atât din companii, dar și spiriduși din mai multe orașe, care au „adoptat” scrisorile prichindeilor.

 

Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială a pornit la drum pentru a împărți darurile mult așteptate de cei mici de vineri, 15 decembrie, și până pe 20 decembrie inclusiv. Comunitățile din județul Iași în care asociația a ajuns sunt: comuna Aroneanu, la Centrul de zi din Comuna Aroneanu, comuna Răducăneni, în satele Bohotin, Trestiana, Bazga și Roșu, dar și comuna Cucuteni, în satul Cogeasca.

 

În paralel, pe lângă magia frumos împachetată în cadouri, Asociația a lansat și componenta campaniei ce urmărește strângerea fondurilor necesare pentru a fi amenajate opt colțuri de lectură complet utilate în comunitatea școlară din Bohotin, comuna Răducăneni, formată din 87 de copii. Fondurile sunt în principal strânse prin intermediul platformei de fundraising galantom.ro, dar și prin sponsorizări și prin campanii directe. În prezent, copiii au doar câteva colțuri improvizate, cu un minim de cărți. Atunci când le sunt necesare ori își doresc anumite cărți, copiii trebuie să facă cerere printr-un cadrul didactic către Liceul Teoretic din Răducăneni, structură școlară de care școala nr.1 Bohotin aparține. Distanța dintre cele două unități școlare (și, implicit, sate) este de aproximativ 6 km. Cei dornici să contribuie la educația copiilor o pot face pe galantom în contul asociației aici, iar mai multe despre această inițiativă dedicată copiilor din Bohotin pot afla din spotul dedicat aici.

 

„Prin această campanie, ne-am propus să îi încurajăm pe copii să viseze: să viseze că dorințele pe care ei le aștern în scrisorelele către Moș Crăciun pot prinde contur, dar și să viseze la un mâine mai bun, mai blând, în care ei pot fi tot ceea ce își doresc. Este al treilea an în care Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială derulează această campanie, însă ediția aceasta este cu totul specială prin prisma amplitudinii sale. Am reușit să mobilizăm pentru copiii o întreagă comunitate a oamenilor de bine, oameni care au înțeles cât de important este să le oferim în dar magie celor mici, dar și să investim în educația lor pentru un mâine mai bun, mai blând. Le suntem recunoscători tuturor și fiecăruia în parte, căci doar împreună facem magie. Desigur, copiii au nevoie de sprijin pe tot parcursul anului, motiv pentru care campania are și această componentă de strângere de fonduri dedicată amenajării a opt colțuri de lectură complet utilate în comunitatea școlară din Bohotin, județul Iași, acolo unde dezvoltăm programe de educație și literație”, a declarat Adelina TÎRNOVANU, Coordonator Comunicare & PR în cadrul Asociației și Coordonator al campaniei „Darnic pentru Educație”.

 

 

Comunitatea Darnic pentru Educație, ediția a III-a

 

În desfășurarea campaniei, Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială se bucură de susținerea partenerilor, a ambasadorilor și a oamenilor dornici de a se implica care au acceptat provocarea de a fi parte a acestei inițiative.
 

În cadrul campaniei s-au alăturat companii, împreună cu angajații săi, dar și oameni cu suflet mare din comunitate, care au „adoptat” scrisorile celor 201 copii și au pregătit daruri pentru ei: Amazon Development Center Romania, Centrul de afaceri Expert Mind, Clubul Educațional Piticii Creativi, Codeless Technology Romania, QEstetic și Signant Health.

 

valantic Romania susține cu resurse financiare amenajarea colțurilor de lectură la școala din Bohotin, iar Unirea Hotel & Spa donează parte din cărțile necesare pentru bibliotecile din clase. De asemenea, Andrea Tincu Brand, brand de eșarfe de mătase premium, a lansat luna aceasta două noi eșarfe, croșetate cu fapte bune: cu fiecare eșarfă achiziționată, brandul va dona 5% din vânzări pentru amenajarea celor opt colțuri de lectură.

 

Cărturești Iași și Teo's Café sunt parte din echipa Darnic(ă) pentru Educație, contribuind la  împărtășirea veștilor în comunitate despre campanie, atât în online, cât și în librăriile, respectiv locațiile lor, prin afișele dedicate componentei de strângere de fonduri pentru colțurile de lectură. Totodată, Teo's Café are grijă ca spiridușii care împart cadourile să își ia doza de energie cu cea mai bună cafea, pregătită cu suflet.

 

Campania Darnic pentru Educație se bucură și de ambasadori care militează pentru strângerea de fonduri pe platforma galantom:

  • Ieșeanul Alin Vorniceanu, sportiv de performanță și preparator fizic, a alergat miercuri, 13 decembrie, pentru a promova strângerea de fonduri pentru colțurile de lectură. Acesta a parcurs un traseu de 52 de kilometri de acasă de la el din oraș până la Școala din Bohotin, acolo unde s-a întâlnit cu elevii pentru care el s-a alăturat cauzei.
  • Avocata Daniela Strungariu a adunat în jurul său o comunitate de oameni buni și antreprenori care au donat deja pentru cauza campaniei.

 

Campanie de strângere de fonduri dedicată va fi activă până la finalul lunii ianuarie inclusiv, iar toți oamenii cu inimă mare care doresc să se implice o pot face pe contul dedicat al asociației pe platforma Galantom aici:

https://antoniapentrueducatie.galantom.ro/p/darnicpentrueducatie

 

***

 

Despre Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială

Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială este prezentă din 2016 prin activitățile sale în Iași și București, unde implementează soluții inovatoare pentru a aborda inegalitățile de șanse privind accesul la educație. Astfel, sprijină copiii și tinerii cu risc crescut de abandon școlar să își continue studiile și susține performanța în rândul elevilor olimpici, prețuind potențialul tuturor de a evolua profesional și de a deveni cetățeni responsabili și implicați.