Asociația Down București anunță deschiderea Cinematografului bucuriei, un proiect de educație prin cineterapie. Micul cinema este amenajat în două spații din incinta asociației, ambele cu ecran de proiecție, având și o zonă plină de culoare, în aer liber. Aici, 75 de copii și tineri cu Sindrom Down vizionează filme ori desene animate și, într-un mediu confortabil și informal, învață modul de abordare pentru diferite situații de viață, ce pot fi dificil de rezolvat: stresul, durerea, abuzul sau pierderea.

 

Joi seara, pe 12 octombrie, Cinematografului bucuriei a debutat cu un desen animat îndrăgit. Alături de copiii și tinerii cu Sindrom Down a fost prezent și un specialist terapeut, care a discutat cu ei, explicându-le, în același timp, cum se pot raporta la personajele din desenul animat și ce pot învăța din reacțiile lor.

 

“O seară de film ne deschide tuturor sufletele, ne aduce un răgaz de bucurie alături de cei dragi și, mai ales, ne provoacă să ne punem în pielea personajelor și astfel să învățăm din experiențele lor. Am vrut să le oferim copiilor și tinerilor cu Sindrom Down acest tip de trăiri, care ne dorim să fie și sesiuni de terapie și de învățare pentru ei”, a spus Alexandru Zelko, Vicepreședintele Asociației Down București.

 

Cinematograful bucuriei - educație prin Cineterapie este un proiect sprijinit de Fundatia Orange prin programul „Susține un ONG” 2023, un fond care oferă finanțare pentru proiecte de filantropie propuse de angajații Orange și dezvoltate alături de o organizație non-profit. Monica Lia, Technical Service Manager, Orange Services s-a implicat alături de mai mulți voluntari Orange în realizarea acestui proiect.

 

În filosofia noastră, voluntariatul este foarte important pentru că aceste acțiuni ne motivează să facem bine în jurul nostru și ne conectează la comunități diferite și foarte valoroase. Proiectul “Susține un ONG” este cel mai longeviv si apreciat program al fundației. Le suntem recunoscători angajaților Orange care se oferă voluntari și se implică an de an în găsirea unor cauze cu impact în societate, care au nevoie de sprijinul nostru. Acești voluntari depun o muncă extraordinară, atât în scrierea proiectelor, cât și în implementarea lor. Așa se face că în ultimii 10 ani am susținut 57 de proiecte ale unor ONG-uri, cu aproape 400.000 de euro“, a declarat Daniela Mita, manager de proiect Fundația Orange.

 

***

 

Despre Asociația Down București

Down București este o asociație înființată în 2010, a cărei misiune este îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a copiilor, tinerilor şi adulţilor cu sindrom Down, prin recuperarea, îngrijirea, dezvoltarea, supravegherea și asistenţa lor. Asociația se implică și prin întegrarea, promovarea şi inserţia în societate a personelor cu sindrom Down, dar și prin consilierea şi sprijinirea familiilor.

Site: https://asociatiadown.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/down.bucuresti

 

Despre Fundația Orange

Fundația Orange România este o organizație non-profit care se implică în comunitate prin realizarea unor proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. https://www.fundatiaorange.ro/