Aproape 130 de de elevi din Slănic Prahova se vor bucura de un microbuz școlar

  • 127 de elevi din Slănic Prahova merg pe jos, zilnic, 8 kilometri pentru a ajunge la școală.
  • Asociația pastel, cu sprijinul partenerilor, donează un microbuz școlar către Liceul Teoretic Șerban Vodă.
  • Donația este în valoare de 30.000 euro, iar Primăria din Slănic Prahova va susține costurile de combustibil, întreținere a microbuzului și salariul șoferului.

  • Asociația pastel
    , cu sprijinul organizației Narada, prin platforma HartaEdu.ro și al companiilor Profi și BitStone, a achiziționat un microbuz școlar pentru elevii din Slănic Prahova care mergeau pe jos până la școală și înapoi 8 kilometri, zilnic. După achiziție, microbuzul a fost inspectat tehnic, pro bono, de către Inspector Auto.

    „Atunci când am identificat această nevoie pe platforma HartaEdu.ro, nu am stat pe gânduri și am ales să ne implicăm imediat. Trebuia să le facilităm acestor copii accesul la educație! Microbuzul școlar era, inițial, un vis care s-a concretizat cu ajutorul partenerilor noștri: organizația Narada, Profi și BitStone. Le mulțumim pentru că au crezut în demersul nostru de a le oferi celor 127 de copii șansa să-și exercite dreptul fundamental la educație.”declară Andreea Oprea, Director Executiv Asociația pastel.

    „Conform ultimelor statistici, România se află la coada clasamentului european în ceea ce privește analfabetismul funcțional, iar rata abandonului școlar a crescut la toate nivelurile de învățământ. Motivele pentru care un mare număr de elevi abandonează școala sunt legate de sărăcie, de nevoia de forță de muncă în familie, de inexistența unei infrastructuri adecvate care să le asigure accesul la școală și chiar de lipsa de înțelegere a familiilor și mediului social în ceea ce privește importanța educației pentru acești copii. În marea majoritate a cazurilor, elevii din mediul rural sunt cei forțați de aceste împrejurări să renunțe la școală, făcând astfel și mai mare discrepanța dintre mediul rural și cel urban.
    Mulți copii sunt nevoiți să meargă distanțe foarte lungi pe jos pentru a ajunge la școală, fiind nevoiți să pornească de la sau înspre casă la ore de neimaginat – ori cu noaptea în cap, ori seara foarte târziu; acesta este și cazul copiilor din Slănic Prahova – unul din multele cazuri în care, pentru noi, a aștepta să facă cineva ceva nu este o opțiune.”
    - menționează Raluca Jianu, CEO NARADA.

    Deplasarea elevilor spre și dinspre școală constituia o problemă recurentă și îngrijorătoare pentru părinții și profesorii din orașul prahovean, pentru că cei mici mergeau pe o șosea fără trotuare, cu trafic intens de mașini. În plus, condițiile meteo nefavorabile reprezentau un impediment major pentru ajungerea la timp a elevilor la ore și un motiv de îngrijorare permanentă pentru toate părțile implicate: copii, părinți și profesori.

    „Ceea ce s-a întâmplat este minunat pentru școală pentru că rezolvă problema transportului școlar. Siguranța elevilor noștri contează foarte mult pentru noi, iar părinții vor fi mai puțin îngrijorați. Le mulțumim sponsorilor că punct accent pe educație și că investesc în viitorul copiilor.” declară Lavinia Bîtie, Directorul Liceului Teoretic Șerban Vodă Slănic Prahova.

    „Misiunea noastră, la Narada, este aceea de a democratiza accesul la educație, acea educație care duce la îndeplinirea potențialului fiecărui copil, fie el educațional, personal sau profesional. Sistemul educațional din România are nevoie de o transformare fundamentală, iar achiziționarea împreună cu partenerii noștri, Asociația Pastel, a unui microbuz pentru ca elevii din Slănic Prahova să poată merge la școală, este doar una din piesele de puzzle pe care le așezăm la baza acestei transformări. Și suntem convinși că împreună vom reuși”. menționează Raluca Jianu, CEO NARADA.

    „De-a lungul timpului, Profi a pus suflet în proiecte educaționale, iar eforturile noastre continuă prin susținerea Asociației Pastel, alături de alți parteneri, pentru achiziționarea unui microbuz destinat transportului școlar. Mașina va asigura accesul la școală pentru 127 de copiii din Slănic-Prahova. Ne bucurăm că, astfel, elevii nu mai trebuie sa parcurgă kilometri întregi pe jos până la școală. Le urăm spor la școală!”adaugă Gabriel Pâslaru, PR manager Profi.

    „Felicităm inițiativa Asociației pastel și ne bucurăm că împreună îndeplinim o nevoie fundamentală în rândul copiilor, dreptul la educație și siguranță.”punctează Grigore Vlad, asociat BitStone.

    Microbuzul a fost oferit elevilor în ajunul Zilei Educației, în cadrul unui eveniment organizat la Liceul Teoretic „Șerban Vodă” din Slănic Prahova. Elevii din ciclul primar au pregătit un moment artistic, iar ziua s-a încheiat cu un concurs de desene pe asfalt. Toți copiii au fost premiați de către partenerul Asociației pastel, compania BIC România, care le-a oferit rechizite.

    ***

    Despre Asociația pastel


    Asociația pastel este răspunsul unei nevoi actuale: crearea unui obicei din a face bine. A pornit de la un program intern al agenției de comunicare pastel, început în 2018, prin care întreaga echipă și-a asumat că nu va trece o lună fără să facă o faptă bună. De ce lunar? Fiindcă suntem picături de ajutor într-un ocean de lipsuri. Tot timpul va fi cineva care are nevoie de ajutor și altcineva care poate și vrea să ofere acel ajutor. Asociația pastel își propune să identifice cele două părți și să le aducă împreună.
    Misiunea noastră este să educăm, să inspirăm și să ajutăm oamenii și companiile să facă fapte bune cu recurență. Vrem să fim locul unde fiecare persoană dornică să se implice găsește cauza potrivită.
    Ne dorim să creăm puntea dintre neajunsuri și dorința de a fi mai buni.
    Activ. În fiecare lună.
    Vrem să construim un prezent în care toți oamenii și toate companiile fac un obicei din a realiza fapte bune. O rutină constructivă prin care ajutorul ajunge periodic la cei care au nevoie de el. Vedem binele ca pe un obicei de care avem nevoie cu toții pentru a obține societatea în care ne dorim să trăim.

    Facebook: https://www.facebook.com/Asociatia.pastel
    Instagram: https://www.instagram.com/asociatia_pastel/