Prin “Start NOW”, proiect realizat cu sprijinul Fundației United Way România, Asociația The Social Incubator a facilitat accesul tinerilor și adulților din medii vulnerabile, din București și Ilfov, la piața locurilor de muncă, conform profilului vocațional individual.
Pentru categoria de beneficiari vizată, piața muncii reprezintă, în general, o provocare. Ei nu își cunosc suficient de bine potențialul, nu își identifică aptitudinile și nu au ocazia să-și dezvolte competențele, pentru a accesa locuri de muncă. De asemenea, nu au instrumentele și cunoștințele necesare pentru a aplica pentru un loc de muncă.

Prin “Start NOW”, tinerii și adulții din medii vulnerabile au fost implicați în activități de consiliere, de formare și de inserție profesională. Astfel, au avut un sprijin real pe parcursul lor către o viață independentă.
În perioada ianuarie-decembrie 2022, cele mai importante rezultate ale proiectului au fost:

165 de beneficiari au trecut prin procesul de evaluare inițială și de prezentare a proiectului.
43 de beneficiari au fost implicați într-un proces complex de consiliere vocațională.
84 de sesiuni de consiliere vocațională le-au fost facilitate beneficiarilor din proiect de către specialiștii asociației.
33 de beneficiari au fost implicați într-un proces personalizat de dezvoltare personală și profesională, în funcție de nevoi.
20 de beneficiari au participat la 45 de sesiuni individuale de consiliere profesională pentru inserția pe piața muncii.
15 ateliere educaționale au fost susținute pentru beneficiarii proiectului. Au fost abordate patru teme de interes: dezvoltare personală, educație financiară, digitalizare, securitate.
5 sesiuni de consiliere vocațională de grup au fost realizate pentru a dezvolta abilitățile transferabile și abilitățile specifice. Au fost abordate și teme precum portofoliul de angajare și strategii în căutarea unui loc de muncă.
11 burse de calificare au fost acordate unor beneficiari ai proiectului pentru dezvoltarea competențelor profesionale specifice.
42 de beneficiari și-au realizat documentele individuale care le facilitează angajarea (CV, scrisoare de intenție) și profilul pe site-uri de angajare (bestjobs, ejobs etc).

“Suntem foarte încântați de rezultatele Start NOW, ediția 2022. Ne bucurăm de sprijinul și încrederea constantă pe care ni le acordă United Way România. Un parteneriat pe termen lung ne asigură cadrul în care The Social Incubator poate sprijini mai mulți tineri și adulți din medii vulnerabile să aibă șansa unui viitor demn prin muncă”, a declarat Adriana Preda, director executiv al Asociației The Social Incubator.

“O comunitate este cu adevărat prosperă doar atunci când toți membrii ei contribuie la această prosperitate. De aceea, integrarea socio-economică a persoanelor vulnerabile este una dintre direcțiile către care United Way România își concentrează în mod constant eforturile. În acest sens, ne bucurăm să spunem că proiectul Start Now, desfășurat de Social Incubator în 2022, cu sprijinul United Way România și-a atins scopul. Drept rezultat, peste 100 de tineri și adulți din medii defavorizate au fost pregătiți și consiliați în vederea alegerii unui parcurs profesional, astfel încât să devină adulți motivați și capabili să participe la bunăstarea comunității noastre.”, a declarat Adriana Dobrea, Director Executiv United Way România.”


***

Despre Asociația The Social Incubator

Asociația The Social Incubator este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit ȋnfiinţată ȋn 2014 pentru a veni ȋn sprijinul tinerilor din medii defavorizate din România, prin intervenții sociale directe, pragmatice și creative. Organizația oferă sprijin pentru integrarea socio-profesională a tinerilor instituționalizați: cursuri gratuite de pregătire profesională și stagii de practică, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă legal și sprijin pentru găsirea unei locuințe subvenționate. De asemenea, asociația dezvoltă concepte și lansează proiecte sociale care să faciliteze inserția profesională a persoanelor din medii defavorizate. În 8 ani de existență, impactul The Social Incubator constă în 42 de proiecte implementate în 28 de județe, 8724 de tineri participanți la activitățile de dezvoltare personală și profesională organizate și 1619 tineri sprijiniți prin sesiuni de consiliere în procesul de integrare socială și profesională, la nivel național.

https://asociatiasocialincubator.org/

Despre United Way România

United Way România este o fundaţie românească afiliată la United Way Worldwide, SUA, a cărei activitate se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educație de calitate, servicii bune de sănătate și un venit suficient pentru a întreține o familie. Acționăm ca un organizator comunitar, prin mobilizarea unei rețele extinse de parteneri din comunitate – ONG-uri, companii, instituții publice, lideri din societatea civilă, donatori și voluntari – să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv. Programele United Way România sprijină anual peste 11.500 de persoane în dificultate, cu susținerea a peste 3.500 de donatori individuali, 37 de donatori majori și peste 100 de companii.